Pondelok 06. 05. 2024 17:26:23 | Meniny má Hermína

Dolnokubínčan jazdil opitý a ešte aj počas zákazu viesť motorové vozidlá

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí tridsaťštyriročný muž z okresu Dolný Kubín. Foto: ilustračné / Hamza NOUASRIA na Unsplash.com

Juliana Krčulová|12. júl 2022|14:25:31


Súvisiaci článok
Siedmi vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu
Čítajte viac >

Obvinený muž mal podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriely Kremeňovej, viesť osobné motorové vozidlo značky Audi v sobotu 9. júla 2022 v nočných hodinách po ceste tretej triedy v obci Oravská Poruba, okres Dolný Kubín.

„Následne bol policajnou hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru v Dolnom Kubíne zastavený. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,35 mg/l (2,81 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Preverovaním bolo zistené, že vodič má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar,“ priblížila hovorkyňa KR PZ v Žiline a dodala, že poverený príslušník Policajného zboru už spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby.

alkohol DK.jpg Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý by si mal uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Žilinskí kriminalisti odhalili podozrivého z majetkovej trestnej činnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť