Štvrtok 18. 04. 2024 07:31:52 | Meniny má Valér

V krajskom parlamente bude 57 poslancov. Okresu Bytča jedného pridali, Čadci zobrali

Obyvatelia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) budú v jesenných voľbách voliť 57 poslancov zastupiteľstva ŽSK v 11 volebných obvodoch. Poslanci zastupiteľstva ŽSK o tom rozhodli na pondelkovom rokovaní. FOTO: ŽSK

TASR|4. júl 2022|11:34:33

Doterajší počet poslancov zastupiteľstva ŽSK sa nemení, ale zmení sa počet poslancov vo volebných obvodoch Bytča a Čadca. "Vo volebnom obvode Bytča sa zvýši počet poslancov z dvoch na troch. Zmena je spôsobená prírastkom trvale bývajúceho obyvateľstva v porovnaní s rokom 2017 o 424 obyvateľov. Vo volebnom obvode Čadca klesne počet poslancov z osem na sedem. Zmena je spôsobená úbytkom trvale bývajúceho obyvateľstva v porovnaní s rokom 2017 o 2868 obyvateľov," uvádza sa v schválenom materiáli.

Vo volebnom obvode Bytča budú obyvatelia voliť troch poslancov, v Čadci sedem, v Dolnom Kubíne troch, v Kysuckom Novom Meste troch, v Liptovskom Mikuláši šiestich, v Martine ôsmich, v Námestove piatich, v Ružomberku piatich, v Turčianskych Tepliciach jedného poslanca, v Tvrdošíne troch a v Žiline 13 poslancov.

Sídlo Volebnej komisie ŽSK ponechali poslanci v Úrade ŽSK, sídla obvodných volebných komisií budú v budovách okresných úradov. Dôvodom je konanie volieb do orgánov samosprávnych krajov aj volieb do orgánov samosprávy obcí v jeden deň.


Súvisiaci článok
Zastupiteľstvo ŽSK dnes schválilo predloženie žiadosti o dotáciu na obnovu fasády kaštieľa v Oščadnici
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť