Štvrtok 25. 04. 2024 01:27:42 | Meniny má Marek

Sagan je v súťaži o zelený dres štvrtý. Dnes má ďalšiu šancu na víťazstvo

Dnešná etapa, posledná v Dánsku, má dĺžku 182 km, odštartuje vo Velje o 13.15 hod. Cieľ je v Sonderborgu. Jej profil je opäť rovinatý a predpokladá sa, že o víťazstvo sa pobijú špurtéri. Pre Petra Sagana je to ďalšia šanca na víťazstvo. Včera v špurte skončil šiesty, keď ho víťaz etapy Jakobsen zatvoril a nepustil do súboja o víťazstvo. Na zelený dres stráca priebežne 35 bodov. FOTO: Facebook Peter Sagan

Michal Filek|3. júl 2022|11:45:31


Súvisiaci článok
Peter Sagan získal ôsmy titul majstra SR. Pridá aj ôsmy zelený dres z Tour
Čítajte viac >

Včera si Sagan na rýchlostnej prémii za 5. miesto pripísal 11 bodov a za 6. priečku v cieli ďalších 14 bodov. Celkovo ich tak má na konte 25 a priebežne je štvrtý. Vedie Wout van Aert so ziskom 60 bodov, druhý je Fabio Jakobsen (59 bodov) a tretí Mads Pedersen s 30 bodmi.

Žilinský Tourminátor mohol včera etapu vyhrať. Nechal sa však zatvoriť za Jakobsena a nemal šancu ho predbehnúť.

„Keď sme sa dostali do špurtu, zostal som tam trochu zavretý za Fabiom Jakobsenom. Keď som chcel vyštartovať, Fabio Jakobsen ma zablokoval. Našťastie sme nespadli,” povedal v cieli pre RTVS.

A na svojej sociálnej sieti neskôr dodal: „Bola to etapa vo veľmi krásnom prostredí, ale s nervóznym finišom. Som šťastný, že som prišiel do cieľa v bezpečí.”


Súvisiaci článok
Sagan je späť! Vyhral tretiu etapu Okolo Švajčiarska
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť