Štvrtok 18. 04. 2024 17:48:47 | Meniny má Valér

5 nepísaných pravidiel správania sa na letnom festivale

Obdobie letných festivalov začalo. Viete, ako by ste sa mali na takom festivale správať? V tomto článku nájdete pár neformálnych pravidiel, ktorých je dobré sa držať. ILUSTRAČNÉ FOTO: pohodafestival.sk

Michal Filek|4. júl 2022|09:43:34

Strážiť osobné veci

Najdôležitejším pravidlom je rozhodne stráženie dokladov a peňazí. Uvedomte si, že idete na pár dní niekam, kde nikoho nepoznáte. Nikdy v takej situácii neviete, či sa vám nepokúsi nejaký človek ukradnúť peňaženku alebo osobné veci. Ideálnym riešením je zaobstaranie si malej kabelky alebo ľadvinky, až nosíte vždy všetko so sebou. Nenechávajte nič cenné bez dozoru.

Vyhadzovať odpadky do koša

V našom minulom článku sme vám prezradili, ako by sa mal správať slušný občan. To, samozrejme, platí aj na festivale. Všetky odpadky vyhadzujte do koša, aby ste okolo seba nevytvárali zbytočný neporiadok.

Pamätať si miesto stanu

Tento bod nie je taký podstatný, ale je dobré si ho pamätať. Ako to všetci dobre poznáme, občas sa stratí každý. Na festivale je dvakrát zvýšená šanca stratenia sa, pretože je tam množstvo neznámych ľudí a hluk, preto sa môže stať, že prídete do stanu niekoho iného. Aby ste tomu predišli, rozložte stan na strategické miesto. Buď pri strome, búdke, plote, vchodu alebo blízko pri stánku s občerstvením.

Nebrať pitie od neznámych

Už sme spomínali, že na letných udalostiach sa stretáva veľa mladých a neznámych ľudí. Nemali by ste si brať pitie od takých, ktorých nepoznáte a nie sú to barmani alebo čašníci. V dnešnej dobe sa veľmi ľahko stáva, že drink obsahuje aj niečo naviac, čo by vás mohlo nepríjemne prekvapiť.

Nenosiť čokoládové sladkosti

Festivaly sa uskutočňujú v lete. A viete, čo je v lete? Neznesiteľné horúčavy. Čokoládové sladkosti na takéto miesto naozaj nepatria. V taške by sa vám roztopili a všetky vaše veci a doklady by boli zašpinené od čokolády. Keď už, tak si radšej kúpte niečo čokoládové na mieste.


Súvisiaci článok
5 pravidiel slušného správania sa v prírode, ktoré by mal každý poznať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť