Streda 24. 04. 2024 14:21:37 | Meniny má Juraj

Pri tragickej nehode v Ďanovej pri Martine vyhasli dva ľudské životy

Pri zrážke až troch áut zahynuli starší muž a žena. Alkohol u ostatných vodičov nezistili. Príčiny nehody sú zatiaľ neznáme. Polícia upozorňuje vodičov, aby boli zodpovední. FOTO: Polícia SR

Erika Filekova|1. júl 2022|11:14:52

Vo štvrtok 30. júna v čase okolo 19.10 hod. došlo na ceste prvej triedy v katastri obce Ďanová, okres Martin, k tragickej dopravnej nehode. Informáciu priniesla krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 69-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia po ceste tretej triedy v smere od obce Ďanová k ceste prvej triedy. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin pri odbočovaní vľavo došlo v križovatke k zrážke s osobným motorovým vozidlom Kia, ktoré viedol po ceste prvej triedy v smere od Turčianskych Teplíc do Martina 46-ročný vodič. Po náraze vozidlo Škoda Fabia odhodilo do jazdného pruhu v smere do Martina, kde došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom Škoda Octavia, ktoré viedol 34-ročný vodič. Pri dopravnej nehode utrpel 69-ročný vodič zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. 71-ročná spolujazdkyňa z vozidla Škoda Fabia utrpela zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla,“ napísala policajná hovorkyňa.

Alkohol u 46 a 34-ročného vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého muža bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá a premávka odkláňaná na náhradnú trasu.

Polícia: Predchádzajme tragédiám na cestách

„Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ upozorňuje Gabriela Kremeňová.


Súvisiaci článok
V areáli žilinskej nemocnice horelo auto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť