Piatok 19. 04. 2024 22:21:19 | Meniny má Jela

Festival Za 7 horami premení Liptov na rozprávkovú krajinu

Festival Za 7 horami ponúkne počas piateho ročníka pre rodiny s deťmi na Liptove množstvo atrakcií, tvorivých dielní a vzdelávacích aktivít. Podľa jeho projektovej manažérky Kataríny Šarafínovej potrvá šesť dní a na rozprávkovú krajinu sa zmení sedem rôznych miest po celom regióne. FOTO: Facebook / Za 7 horami

TASR|28. jún 2022|16:30:59


Súvisiaci článok
Týždeň v kultúre. Opäť je tu Fest Anča, tešiť sa môžete na koncerty aj divadlo
Čítajte viac >

Doplnila, že festival sa uskutoční od 1. do 4. júla a od 9. do 10. júla. Domovským stánkom zostáva Liptovský Ján, opäť však zavíta aj do iných lokalít po celom Liptove.

"Rozprávkami to bude žiť počas prvých dvoch júlových víkendov aj v Liptovskom Mikuláši, v Maladinove, Liptovskom Hrádku, v Hrabovskej doline a v Jasnej. Týmto spôsobom sa snažíme vyhovieť väčšiemu množstvu záujemcov a dovolenkárov, ktorí si môžu vybrať nielen termín a miesto, ale aj program, ktorý ich najviac zaujme," vysvetlil predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč.

Návštevníci sa môžu tešiť na takmer štyri desiatky rozprávkových príbehov v podaní 12 bábkových divadiel z celého Slovenska. Piate výročie prídu osláviť aj tradičné detské hviezdy ako Paci Pac, Spievankovo, Sranda Banda, Sníček Hugo, Teáter Komika a kúzelník Talostan.

"Našou ambíciou je nielen zabávať, ale aj vzdelávať. Aj tento rok sme pripravili množstvo interaktívnej zábavy na tému ochrana prírody, života a zdravia, deti budú súťažiť vo finančnej olympiáde, naučíme ich správne si umývať zuby a športovať," doplnil riaditeľ festivalu Michal Rybanský s tým, že vstup na jednotlivé festivalové miesta je pre návštevníkov bezplatný.

Podujatie spolufinancuje OOCR Región Liptov aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 30 600 eur.


Súvisiaci článok
Do rozprávkovej krajiny na Liptove plánujú v lete prilákať 20 000 ľudí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť