Utorok 23. 04. 2024 21:13:52 | Meniny má Vojtech

VIDEO Slávnostné otvorenie atletického štadióna v Žiline

V pondelok 27. júna 2022 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie atletického štadióna na Veľkom Dieli v Žiline za prítomnosti vzácnych hostí a legiend slovenskej aj žilinskej atletiky. Naša kamera na tomto výnimočnom podujatí nemohla chýbať. Poďte sa s nami pozrieť, ako ceremoniál prebiehal. Foto a video: Juliana Krčulová, SP 21

Juliana Krčulová|28. jún 2022|10:38:54


Súvisiaci článok
Atletický štadión so svetovými parametrami je slávnostne otvorený (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Slávnostný ceremoniál otvorenia viac ako dvojmiliónového atletického štadióna so svetovými parametrami na Veľkom Dieli v Žiline začal rektor UNIZA Jozefa Jandačka:

„V júli 2021 sme slávnostným výkopom spoločne s primátorom mesta otvorili výstavbu atletického štadióna. Dnes sme sa tu stretli pri príležitosti jeho slávnostného otvorenia. Veľmi si vážim, že moje pozvanie prijali bývalí reprezentanti, ktorí v žilinskej atletike dosiahli celý rad úspechov, a rovnako vítam všetkých vás, vzácnych a milých hostí. Tento štyri stometrový atletický štadión s ôsmimi dráhami, jedinečným osvetlením, futbalovým ihriskom a s modernými technológiami spĺňa svetové parametre, ktoré ho tak predurčujú k organizovaní i medzinárodných športových podujatí,“ povedal rektor UNIZA a ďalej vo svojom príhovore spomenul, že napĺňanie myšlienok, ktoré posúvajú spoločnosť správnym smerom, nie je ľahké a vyžaduje si to pomoc i ústretovosť.

DSC_0085.jpg

Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnil aj primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne, ktorý svoj príhovor začal takto:

„Je mi veľkou cťou, že môžem byť tu dnes s vami a zdieľať tieto veľké chvíle, kedy otvárame nový, moderný, atletický štadión v našom meste. Splnil sa sen množstva ľudí z vás, ktorí aj sedia medzi vami, kedy sme ešte dvadsať rokov späť snívali, že Žilina bude mať raz takýto dôstojný atletický stánok. Naozaj som veľmi hrdý, pretože mesto Žilina, to je mesto športu, to je mesto Petra Sagana, to je mesto žilinského futbalu a žilinského hokeja, to je mesto plavcov, atlétov, fitness, orientačných bežcov, ale aj ďalších a ďalších športov. Žilina má svoj investičný dlh, má svoj dlh voči športom, čo sa týka športovej infraštruktúry. Verím tomu, že aj toto je jeden z tých ďalších krokov, ktorý ukazuje, že budúcnosť Žiliny, čo sa týka športu, je svetlá a máme sa na čo tešiť,“ uviedol žilinský primátor Fiabáne.

WhatsApp Image 2022-06-27 at 12.24.00.jpeg

Na slávnostnom otvorení vystúpil okrem iných vzácnych hostí aj prezident Slovenského olympijského a športového výboru, Anton Siekel a zástupca zhotoviteľa diela Petr Klár. Slovenský atletický zväz udelil pri tejto príležitosti aj dekrét Žilinčanke Alene Hejtmánkovej - Holárkovej, ktorú uviedol do Siene slávy slovenskej atletiky.

WhatsApp Image 2022-06-27 at 12.23.44.jpeg

Viac sa dozviete v našom videu!


Súvisiaci článok
Deväťdesiatročnú pani z Čadce okradli cez podvodný telefonát. Prišla o dvanásťtisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť