Štvrtok 28. 03. 2024 04:34:00 | Meniny má Soňa

Varovné znaky alkoholizmu, ktoré by ste nemali podceňovať

Naša krajina je celkom známa dobrým alkoholom a ľuďmi, ktorí radi pijú. Nie je nič zlé na tom, keď si človek raz za čas dá pohárik dobrého vína alebo piva. Problémom je, keď sa to deje opakovane, až sa z toho stane závislosť. V tomto článku nájdete 4 varovné signály, že nie ste na dobrej ceste vy alebo váš známy. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|28. jún 2022|19:16:16

Váš život prispôsobujete pitiu

Ako najhlavnejší znak môžeme uviesť to, že sa váš život točí okolo akcií, kde si môžete vypiť. Organizujete si plány podľa toho, kde, kedy a čo sa bude piť. Možno sa dokonca pristihnete pri tom, ako uprednostníte akciu, na ktorej sa pije, len preto, aby ste si mohli dať aj vy.

Trápite sa, keď alkohol dôjde

Začínajúci alkoholizmus spoznáte aj podľa toho, že vás rozčúli, ak sa vám alkohol minie. Myslíte si, že je potrebné, aby ste mali dostatok alkoholu v bare pre návštevy, no to je len zámienka. Máte radi plný bar, aby ste si kedykoľvek mohli vypiť.

Vo filmoch alebo na fotkách si ako prvé všimnete vždy alkohol

Tak, ako si ľudia s poruchou príjmu potravy všimnú na fotkách a vo filmoch hneď jedlo, si vy okamžite všímate fľašky s pitím. Varovný signál môže byť aj ten, že neprejde deň bez toho, aby ste nemysleli na alkohol alebo nepozerali reklamy s pitím.

Rozčuľuje vás, keď ľudia okolo pijú pomaly

Medzi ľahko rozoznateľné znaky tiež patrí to, že vás rozčuľuje, ak ľudia okolo vás pijú pomaly. V bare pociťujete nervozitu, lebo vy by ste si dali druhý drink, zatiaľ čo vaši priatelia majú len prvý. Avšak, kam sa ponáhľate? Keď ste zdraví, nemali by ste nikam.

Pokiaľ ste sa v týchto znakoch spoznali (alebo vášho kamaráta), nenechajte to len tak. Je dôležité sa o tejto téme rozprávať a riešiť ju.


Súvisiaci článok
Keď prestanete robiť tieto veci, budete u ľudí obľúbenejším človekom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť