Piatok 26. 04. 2024 09:55:23 | Meniny má Jaroslava

3 klamstvá z televízie, ktoré ničia medziľudské vzťahy

V dnešnej dobe sa do televízie pozeráme viac ako do očí našej milovanej osoby. Možno aj preto ničí televízia a filmy medziľudské vzťahy. Týmito troma klamstvami kŕmia ľudí. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|28. jún 2022|08:32:15

Hádka sa vyrieši rýchlo

Prvým veľkým klamstvom sú hádky. V televízii sa dvaja ľudia hádajú, odrazu jeden povie prepáč, druhý to prijme a šup-šup sú zmierení. Bohužiaľ, takto to v skutočnom svete nefunguje. Zapamätajte si, že chvíľu trvá než sa vám niekto ospravedlní alebo prizná chybu. Nestane sa to zo sekundy na sekundu.

Vnútro človeka nie je podstatné

Vo filmoch, najmä romantických, si môžete často všimnúť, že hlavným hrdinom viac záleží na vzhľade ako na vnútri a vlastnostiach danej osoby. To je druhé klamstvo, kvôli ktorému niektoré vzťahy nevydržia. Ľudia očakávajú, že si nájdu niekoho, kto vyzerá ako z rozprávky, ale realita je úplne niekde inde.

Ľudia sa zmenia na požiadanie

A posledným veľkým klamstvom televízie je, že ľudia sa menia na lusknutie prstov. Občas by si každý želal zmeniť svojho partnera, šéfa, kolegu, kamaráta alebo rodiča. Bohužiaľ, ľudia sa nemenia preto, že to chcete vy, ale preto, že to oni považujú za správne. Nemali by ste očakávať od svojho prudko neromantického priateľa, že sa len tak zdvihne a pôjde vám kúpiť kvety.


Súvisiaci článok
8 spôsobov, ako niekoho slušne odmietnuť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť