Utorok 30. 04. 2024 10:10:36 | Meniny má Anastázia

Nepremeškajte medzinárodné motocyklové preteky na letisku v Dolnom Hričove

Na letisku Žilina v Dolnom Hričove aj dnes 26. júna 2022 pokračujú medzinárodné motocyklové preteky cestných motocyklov, ktorých súčasťou sú rôzne šampionáty, medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky, Českej republiky, no v programe nechýbajú ani atraktívne preteky Superbajkov. Foto: ilustračné / Pexels.com

Juliana Krčulová|26. jún 2022|10:24:42


Súvisiaci článok
Žilinčania si virtuálne BikeKIA staničky obľúbili. Poznáme tie najpoužívanejšie
Čítajte viac >

Podľa dostupných informácií sa minulý rok motocyklové preteky na hričovské letisko vrátili po dvadsaťjeden rokoch. Po vydarenej obnovenej premiére, ktorú pripravili organizátori z Motoclubu Baláž a pozitívne ju hodnotili motocykloví pretekári aj fanúšikovia, sa po roku na tomto letisku nadšenci motoršportu opäť stretávajú.

„Na letisku sa bude jazdiť o body do seriálov Majstrovstvá Slovenskej republiky CPM v triedach 125 SP a SSP 300, Slovakia Cup -600 ccm a +600 ccm, Majstrovstvá a prebor Českej republiky na prírodných okruhoch AČR aj s triedami Klasik A+B (+side), Majstrovstvá a prebor Českej republiky na prírodných okruhoch CAMS aj s triedami Klasik, Medzinárodný šampionát Alpe Adria Vintage, Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky Vintage Road Racing, Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky Vintage Sidecar Regularity, Ducati Slovakia Cup alebo Babetta Cup,“ informuje oficiálna stránka Slovenskej motocyklovej federácie.

hricov_cpm_plagat_2022-768x1086.jpg Foto: Slovenská Motocyklová Federácia

Zo súčasných motocyklov budú na hričovskom letisku jazdiť stroje tried od 125 kubických centimetrov po tie najsilnejšie, teda Superbajky. Dĺžka určenej trate má 2 500 metrov s minimálnou šírkou osem metrov. Na jazdcov je pripravených dvanásť zákrut, päť pravých a sedem ľavých, pričom smer jazdy je v protismere hodinových ručičiek.

Snímka.JPG Foto: Slovenská Motocyklová Federácia

Organizátorom podujatia je Miloš Baláž, ktorý preteky na hričovskom letisku zorganizoval už vlani, a vrátil tak rýchle motorky do Dolného Hričova po dlhých 21 rokoch.

„Tradícia motocyklových pretekov na letisku v Hričove má dlhú históriu, jazdilo sa tam v 80. a 90. rokoch minulého storočia, a určite to aj vlani prilákalo na štart takmer 200 pretekárov z ôsmich európskych krajín. Podobnú účasť organizátori z Motoclubu Baláž očakávajú aj tento rok, a preto srdečne pozývajú športových priaznivcov na toto podujatie. Okrem vzhliadnutia napínavých súbojov na pretekárskej trati si budú môcť návštevníci z letiska odviezť aj atraktívne ceny z tomboly, v ktorej tou hlavnou je skúter s objemom do 125 kubických centimetrov, ale aj televízor, ochranné prilby a podobne,“ uviedli organizátori.

Rozpis dnešných medzinárodných motocyklových pretekov si môžete pozrieť prostredníctvom TOHTO ODKAZU.

Cena vstupenky na nedeľu je 5 eur, deti do 12 rokov v sprievode dospelého majú vstup zdarma, rovnako aj osoby so ZŤP preukazom.


Súvisiaci článok
Sagan je už negatívny, zajtra zabojuje o majstra Slovenska a odletí na Tour
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť