Streda 24. 04. 2024 21:39:48 | Meniny má Juraj

Šošoni jasne zdolali Karvinú

Druhým súperom futbalistov MŠK Žilina v rámci letnej prípravy bol na tréningovej ploche v Budatíne celok Karvinej. Zostupujúci celok v rámci českej najvyššej súťaže preveril Šošonov, hoci tentoraz to neboli gólové preteky. Zo strany domácich to bol znova o kus lepší výkon. V prvom dejstve ho korunoval gólom Ďuriš a po zmene strán ho napodobnil Galčík, ktorý sa uviedol hneď dvomi gólmi. Jediný domáci prípravný duel tak premenili Šošoni na prvú výhru sezóny - Karvinú zdolali 3:0. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|25. jún 2022|13:58:50


Súvisiaci článok
Galčík: Prišiel som, aby som hrával a zlepšoval sa
Čítajte viac >

MŠK Žilina - MFK Karviná 3:0 (1:0)

Góly: 62. a 87. Galčík, 32. Ďuriš. Rozhodca: Očenáš.

MŠK: M. Teplan (46. Belko) - Rusnák (46. Suľa), Leitner, Nemčík (46. Aremeyaw), Sluka (46. Owusu) - Myslovič (C), Kopas (46. Mráz), Gidi (46. Gomola) - Kaprálik (46. Galčík), Jibril, Ďuriš (46. Bari).

HLASY PO ZÁPASE

JAROSLAV HYNEK, TRÉNER MŠK ŽILINA "Tým, že v príprave nastupujeme v oboch polčasov v rozdielnych zostavách, tak aj výkony sú trochu rozdielne. Keby som to mal zhodnotiť v skratke, tak prvý polčas bol z našej strany presnejší v tom, čo sme chceli robiť a čo sme trénovali. V druhom to bolo, naopak, menej presné, no prekvapivo efektívnejšie. Som rád, že sme dali tri góly, no spôsob hry, ktorý chceme hrať, bol v polčasoch veľmi rozdielny. S Podbrezovou sme chceli zistiť, na čom musíme pracovať, ale teraz po zapracovaní nejakých vecí sme už aj chceli vyhrať. Víťazstvo v tejto fáze prípravy je pre nás veľmi dôležité. Ideme do tretieho prípravného týždňa a výhra nás teraz správne nakopne. Zistili sme aj, ktorí hráči a na ktorých postoch majú najväčšie predpoklady hrať. Ukázalo nám to, kto by mohol alternovať alebo pravidelne nastupovať na inom poste, ako pôvodne hral. Teraz budeme analyzovať všetky dáta a čaká nás ešte veľa práce."

PATRIK LEITNER, OBRANCA MŠK ŽILINA "Sme radi, že to dnes konečne zapadlo do seba aj výsledkovo. Po dlhej šnúre bez výhry sme to konečne dotiahli do víťazného konca. Po hernej stránke to bolo určite tiež lepšie. Najmä v prvom polčase sme boli viac v hre, otáčali sme ťažisko, držali sme sa na lopte, vytvárali sme si dostatok príležitostí a myslím si, že sme mohli streliť aj viac gólov. Potešila aj nula vzadu, keďže ani v minulej sezóne sme nemali veľa čistých kont. Dúfam, že nás to nakopne aj do ďalších duelov a defenzíva bude dobre pracovať. Nový tréner nás učí veľmi dobré princípy, ktoré nám viditeľne pomáhajú. Od začiatku to vnímame, snažíme sa to zapracovať a dnes to prinieslo aj dobrý výsledok. Stále je však na čom pracovať a stále musíme pozorne preberať podnety od trénerov. Čoraz viac to bude o detailoch, ktoré nás môžu posunúť ešte na ďalší level. Treba priznať, že po náročných dvoch týždňoch je výhra veľkou odmenou. Sme radi, že tvrdá práca prináša svoje ovocie."


Súvisiaci článok
Na úvod prípravy prehrali Šošoni v Podbrezovej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť