Piatok 19. 04. 2024 11:13:26 | Meniny má Jela

Bývalá šéfka žilinského súdu vypovedala pred sudcom. Mala brať úplatky a rozhodovať v prospech obvinených

Bývalá predsedníčka Krajského súdu v Žiline Eva Kyselová je obžalovaná zo zločinu prijímania úplatku. Svedčia proti nej bývalí kolegovia, ktorí tvrdia, že brala peniaze za to, aby obžalovaný dostal nižší trest, prípadne bol oslobodený. Prilepšiť si takto mala o tisíce eur. Včera Kyselová vypovedala na súde a svoju vinu odmietla. FOTO: TASR/Proti Kyselovej mal vypovedať kolega Pavol Polka.

Michal Filek|22. jún 2022|10:24:47

Informáciu priniesla včera podvečer spravodajská televízia TA3. Polícia má, podľa televízie, zdokumentované štyri prípady, ktoré sú súčasťou obžaloby.

„Je obžalovaná z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku formou spolupáchateľstva,“ uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Proti Kyselovej údajne vypovedajú viacerí bývalí kolegovia, ktorí si takto zabezpečili podmienku a peňažný trest. Majú byť medzi nimi aj Pavol Polka a Mária Urbanová.

Korupčná schéma mala, podľa obžaloby, fungovať tak, že ak si chcel obžalovaný na KS v Žiline vybaviť nižší trest, alebo oslobodenie, tak oslovil Františka Tótha, alias Veľkého Fera. Ten bol akousi spojkou a jemu dali aj peniaze. Časť si nechal a časť odovzdal sudcovi Polkovi. Ten si tiež časť z nich nechal a ostatné rozdelil medzi sudkyne Kyselovú a Urbanovú. Takto to opísala TA3 v reportáži.

V prípade dokázania viny hrozí Kyselovej niekoľkoročný trest odňatia slobody.


Súvisiaci článok
Ján Slota do väzby nejde. Monitorovať ho bude náramok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť