Štvrtok 18. 04. 2024 10:02:14 | Meniny má Valér

AKTUALITA Návrh chráneného územia Lesopark Chrasť poslanci neschválili

Návrh Petra Cibulku na vytvorenie chráneného územia Lesopark Chrasť poslanci odmietli. Podľa hlavného architekta je totiž v rozpore s územným plánom. Navyše poslanci schválili vyhlásenie architektonickej súťaže, ktorá na tomto mieste rieši športovo-rekreačný areál. Tá prebehla už minulý týždeň.

Michal Filek|20. jún 2022|13:07:56


Súvisiaci článok
Mesto chce pod Lesoparkom plaváreň, Cibulka chránené územie. Podporilo ho už takmer 3 700 Žilinčanov, rozhodnú poslanci
Čítajte viac >

„Na plaváreň zapustenú do kopca, na hranici Lesoparku, ktorá zhorší dopravnú situáciu, niekoľko desiatok miliónov eur mať nebudeme. Jediné, čo dosiahneme bude, že sa nič stavať nebude, ale zmení sa územný plán, čo pomôže developerom, ktorí tam vlastnia pozemky,“ uviedol pred poslancami Cibulka.

Ak by to vraj kolegovia schválili, urobili by tú najlepšiu vec pre budúcnosť svojich detí. Klimatické zmeny sa totiž budú stále zhoršovať a chránené územie by malo veľmi pozitívny dopad na budúcnosť mesta.

Hlavný architekt Rudolf Chodelka pripomenul: „Návrh je v rozpore s Územným plánom a všetkými uzneseniami schválenými v MZ. MZ tu schválilo návrh na vyhlásenie architektonickej súťaže na športovo – rekreačný areál. Súťaž prebehla minulý týždeň. Výsledky nie sú ešte oficiálne, preto ich ešte nemôžem zverejniť.“

Dušan Maňák Cibulkovi vytkol, že jeho návrh hraničí s populizmom. Rovnako sa vyslovil aj viceprimátor Vladimír Randa.

„Rešpektujem, že máš iný názor na to, ako má byť využitá lúka na Solinkách. Od roku 1966 je to však športovo-rekreačný areál Chrasť. Nepáči sa mi, ako s touto témou narábaš a vytváraš ilúziu, že lesopark niekto ohrozuje. Nikto ho neohrozuje,“ povedal.

Poslanci v hlasovaní Cibulkov návrh odmietli. Poslanec kandidujúci za primátora na sociálnej sieti uviedol, že sa to stane jeho prioritou v nadchádzajúcom volebnom období, ak bude zvolený do čela mesta.


Súvisiaci článok
Cibulka: Skutočným cieľom zámeru športovísk Chrasť je zvýšiť cenu pozemkov developerov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť