Streda 24. 04. 2024 17:37:36 | Meniny má Juraj

Podmienky pre personál nemocnice skvalitní výmena strešných okien

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina začala s výmenou 40 strešných okien v odpočinkových, prevádzkových a hygienických miestnostiach určených pre personál zdravotníckych oddelení. Externý dodávateľ aktuálne realizuje stavebné práce v podkroví pavilónu chirurgie, odkiaľ sa presunie na najvyššie poschodie očného pavilónu. Modernizáciu financuje žilinská nemocnica z vlastných zdrojov vo výške 35 580 eur. FOTO: FNsP Žilina

Erika Filekova|6. jún 2022|12:37:33


Súvisiaci článok
Na ortopédii zrekonštruovali JIS a operačnú sálu
Čítajte viac >

Ako informoval riaditeľ FNsP Žilina Eduard Dorčík, cieľom je zlepšiť podmienky pre zamestnancov. „Strešné okná v chirurgickom aj očnom pavilóne boli v zlom stave, dobre netesnili, takže v zime nedržali teplo a v lete ho zase prepúšťali dnu. K výmene sme pristúpili v častiach, kde má personál – prevažne z lôžkových oddelení – inšpekčné miestnosti, zasadačky, šatne, sociálne zariadenia, čím výrazne skvalitníme celkové prostredie, v ktorom sa naši zamestnanci pohybujú a trávia svoj pracovný alebo oddychový čas,“ priblížil E. Dorčík s tým, že žilinská nemocnica neustále pracuje na znižovaní modernizačného dlhu so zameraním na komfort pacienta, no považuje za mimoriadne dôležité pokračovať v rekonštrukciách zároveň v priestoroch pre zamestnancov. „Podobne sa zameriavame napríklad na staré šatne, ktoré sme začali kompletne prerábať a zariaďovať novým vybavením. Príjemné, moderné pracovisko s pohodlnými odpočinkovými a čistými hygienickými zónami je jedným z významných prvkov stabilizácie a spokojnosti personálu,“ zdôraznil riaditeľ FNsP Žilina s tým, že investície postupne realizujú vlastnými kapacitami na základe dostupných zdrojov.

Súčasťou momentálne prebiehajúcej výmeny strešných okien je demontáž pôvodných drevených kusov vrátane ich likvidácie. Firma vysúťažná v rámci verejného obstarávania zabezpečí podľa vedúceho oddelenia hospodárskych a stavebných činností žilinskej nemocnice Pavla Záňa súčasne dodávku a montáž nových okien s oplechovaním, doplnením tepelnej izolácie a opravou ostení. „Dodané budú s tieniacimi roletami a v cene zákazky sú zahrnuté potrebné maliarske, natieračské práce. Výsledok nebude mať len estetický charakter, ale prinesie zefektívnenie energetickej náročnosti v podkroviach oboch pavilónov, vďaka čomu znížime naše náklady na vykurovanie,“ uviedol P. Záň a doplnil, že obnova by mala byť ukončená do konca júna 2022.

Vlani vymenila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina viac ako 150 okien v ambulantnej, lôžkovej aj operačnej časti oftalmológie, otorinolaryngológie a oddelenia klinickej a radiačnej onkológie. Takmer 200 nových okien pribudlo v predchádzajúcich rokoch rovnako na budove hlavnej i detskej polikliniky. V týchto dňoch žilinská nemocnica ukončuje súťaž na modernizáciu ďalších okien v pavilóne Liečebne dlhodobo chorých.


Súvisiaci článok
Malí pacienti zažili v žilinskej nemocnici výnimočný Deň detí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť