Sobota 27. 04. 2024 02:35:30 | Meniny má Jaroslav

V súvislosti so železničnou nehodou na trati, začal vyšetrovateľ trestné stíhanie

Hmotnú škodu z piatkovej zrážky rušňa a vlaku vyčíslili na 2 milióny eur. Vo vážnom stave je rušňovodič, aj ďalší traja cestujúcich a ľahšie zranenia utrpeli aj desiatky ďalších ľudí. FOTO: KR PZ Žilina

D U|4. jún 2022|11:14:04


Súvisiaci článok
Bilancia zrážky vlaku a rušňa: Traja vážne zranení, v nemocnici zostáva 15 ľudí
Čítajte viac >

„V súvislosti so železničnou nehodu, ku ktorej došlo v piatok (03.06.2022) v čase okolo 18.35 h, v medzistaničnom úseku železničná stanica Žilina - železničná stanica Vrútky, začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia,“ informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa KR PZ v Žiline.

Z dôvodu zasahovania všetkých záchranných zložiek a zabezpečenia ich voľného prístupu na miesto nešťastia pri železničnej nehode, bola cesta I/18 v oboch smeroch (Žilina - Martin a Martin - Žilina) na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke manipulačného rušňa so stojacím osobným vlakom. Ihneď boli na miesto železničnej nehody vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline,“ dodala Kremeňová.

Presné príčiny, aj okolnosti železničnej nehody sú predmetnom prebiehajúceho vyšetrovania.


Súvisiaci článok
AKTUALIZOVANÉ Polícia predbežne vylúčila úmrtie počas zrážky vlaku s rušňom, desiatky ľudí sa zranilo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť