Utorok 07. 05. 2024 12:16:09 | Meniny má Monika

Bilancia zrážky vlaku a rušňa: Traja vážne zranení, v nemocnici zostáva 15 ľudí

Bolo to ako zo zlého sna. Cesta vlakom sa v piatok večer, medzi Varínom a Vrútkami, zmenila na peklo. V tuneli sa osobný vlak plný cestujúcich pokazil a na pomoc mu mieril rušeň. O pár minút už ale okolo miesta húkali hasiči, sanitky, policajti a ponad lietal vrtuľník. FOTO: Slavomír Šuch, Facebook Air Transport Europe, ZSSK

D U|4. jún 2022|08:40:34


Súvisiaci článok
AKTUALIZOVANÉ. Vlakové nešťastie: Zranených je viacero ľudí, na mieste zasahuje 21 hasičov a množstvo dobrovoľníkov
Čítajte viac >

„Osobný vlak zostal pre poruchu stáť, rušňovodič volal do Vrútok, aby prišiel rušeň, ktorý ho môže odtiahnuť ďalej. Rušeň však narazil do tejto odstavenej elektrickej jednotky," uviedol Andrej Doležal, minister dopravy a výstavby SR.

2 (00B).jpg

Po tom, ako rušeň do odstaveného vlaku narazil, zostali vo vlaku desiatky zranených. Na miesto okamžite vyrazili všetky záchranné zložky. „Na mieste bolo ošetrených 74 pacientov, 34 z nich bolo prevezených do nemocníc v Martine, Žiline, Ružomberku, Považskej Bystrici a Dolnom Kubíne. Nemocnice k 22.30 hodine prijali 15 pacientov, traja sú vo vážnejšom stave, utrpeli polytraumy," uviedol Vladimír Lengvarský, minister zdravotníctva SR. Najhoršie je na tom rušňovodič, ktorý má poranenú hlavu, aj končatiny, momentálne je v stabilizovanom stave. Ostatní pacienti sú zranení ľahšie. Z miesta nehody zranených odvážalo 11 sanitiek Rýchlej zdravotníckej pomoci. Prvotnú informáciu o úmrtí rušňovodiča, našťastie, polícia vyvrátila.

3 (005).jpg

„Nikdy v živote som necítila väčšiu beznádej, ako v tom vlaku... Ľudia, vážte si svoj život,“ napísala na Facebook Eva, ktorá vo vlaku v čase nárazu cestovala.

4 (007).jpg

Ministerstvo zdravotníctva vyzdvihlo prácu záchranných zložiek, aj nemocníc, ktoré zranených prijímali. Na mieste zasahoval aj vrtuľník. „K zrážke dvoch vlakov, ktorá sa stala dnes v podvečerných hodinách za Vrútkami, bol na pomoc privolaný aj záchranársky vrtuľník zo Žiliny. Posádka si po pristátí v blízkosti nehody prevzala do svojej starostlivosti najskôr 51-ročného muža, ktorý bol s vážnymi poraneniami viacerých častí tela prevezený do UN v Martine. Následne sa záchranári vrátili späť na miesto nešťastia pre ďalšieho pacienta, 43-ročného muža, ktorý bol s ľahšími poraneniami vrtuľníkom transportovaný do ÚVN v Ružomberku. Všetkým zraneným účastníkom nehody prajeme skoré zotavenie,“ uvádza Air Transport Europe.

5.jpg

Príčiny nehody zatiaľ známe nie sú, podľa ministra vnútra Romana Mikulca , hovoriť o nich teraz, je predčasné, zrážku musia vyšetriť inšpektori Železničnej spoločnosti Slovensko, Železníc SR, aj vyšetrovatelia Policajného zboru. „Hneď, ako budeme poznať výsledky vyšetrovania, určite budeme o tejto nehode podrobne informovať,“ uviedol Mikulec.

Air Transport Europe.jpg

6.jpg


Súvisiaci článok
AKTUALIZOVANÉ Polícia predbežne vylúčila úmrtie počas zrážky vlaku s rušňom, desiatky ľudí sa zranilo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť