Streda 01. 05. 2024 21:53:05

AKTUALIZOVANÉ. Vlakové nešťastie: Zranených je viacero ľudí, na mieste zasahuje 21 hasičov a množstvo dobrovoľníkov

Na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami narazil rušeň do stojacej súpravy osobného vlaku, ktorému mieril na pomoc. Uviedol to hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. Pri nehode zasahuje 21 profesionálnych hasičov z Martina, Žiliny, Trenčína, zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline a z Bánoviec nad Bebravou a tiež dobrovoľní hasiči zo Sučian, Lipovca a obce Martin - Priekopa. Podľa TV Markíza môže byť zranených až 100 ľudí. FOTO: FOTO: Ako je na tom Strečno? Verejný dopravný infoservis. Diskusná zóna/Erik Adamec

TASR|3. jún 2022|20:27:08

"Na mieste sa nachádzajú aj dva evakuačné autobusy HaZZ, v ktorých cestujúci nájdu dočasné útočisko," priblížila Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ. Dodala, že k nehode došlo na trati v smere zo Žiliny do Vrútok.

Hlavný lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Július Pavčo pre TASR priblížil, že na mieste udalosti zasahujú záchranári, zranených je viacero osôb. Zdravotnícke zariadenia v okolí sú podľa jeho slov pripravené prijať pacientov.

Cesta 1/18 za Vrútkami je podľa policajtov momentálne neprejazdná obojsmerne. "Polícia žiada vodičov, aby na ceste I/18 za Vrútkami smer Žilina vytvorili záchranársku uličku pre všetky záchranné zložky z dôvodu železničnej nehody na trati pred Vrútkami," upozorňuje na sociálnej sieti žilinská polícia.

Riaditeľ odboru komunikácie rezortu dopravy Ivan Rudolf informoval, že na miesto mieri minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

SPRÁVU ĎALEJ AKTUALIZUJEME


Súvisiaci článok
Obrovské nešťastie: Medzi Vrútkami a Varínom sa zrazili vlaky. Rušňovodič zahynul!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť