Piatok 19. 04. 2024 13:02:12 | Meniny má Jela

Talent Žilinského kraja: Speváčka a baletka Timea Prievozníková (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)

Dvanásťročná Timea je žiačkou Súkromnej základnej školy na Oravskej ceste v Žiline a popritom navštevuje Súkromnú základnú umeleckú školu Brioso, kde sa pod vedením Anastázie Orolínovej venuje už tri roky spevu. Vo svojom voľnom čase je aj sólistkou v mestskom divadle v súkromnej baletnej škole Pointe pod vedením Lívie Zábavíkovej, niekdajšej sólistky baletu SND a Štátnej opery v Grazi, ktorá v roku 1997 získala cenu pre najlepšieho tanečníka na Slovensku - Phillip Morris Award. Foto: Súkromný archív Timey Prievozníkovej

Juliana Krčulová|4. jún 2022|10:58:34


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Gitarista Ján Chrenšť (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

„Moje meno je Timea Prievozníková a mám dvanásť rokov. Som žiačkou Súkromnej základnej školy na Oravskej ceste 11 v Žiline. Už od piatich rokov sa venujem baletu. V súčasnosti som sólistkou v mestskom divadle v Baletnej škole Pointe pod vedením Lívie Zábavíkovej. Zároveň navštevujem Súkromnú základnú umeleckú školu SZUŠ Brioso v Žiline, kde sa pod vedením Anastázie Orolínovej venujem spevu. Spevu sa venujem od svojich šiestich rokov. Celý čas ma k tomu motivoval môj dedo, Marián Prievozník, ktorý bol v minulosti spevákom. Trénovala som spev najprv s ním, až kým ma moji rodičia neprihlásili do SZUŠ Brioso k pani Orolínovej, kam chodím už tretí rok,“ povedala našej redakcii o svojich speváckych začiatkoch talentovaná Timea Prievozníková.

245449949_10167140907160725_356665734809657243_n.jpg

1.jpg

„Tréningy mávame raz do týždňa, niekedy viackrát. Závisí to od toho, či sa zúčastním nejakej plánovej súťaže. Najprv sa vždy rozospievam a následne si preopakujem všetky pesničky, s ktorými idem súťažne vystupovať. Následne cvičíme duá, respektíve triá so spolužiačkami. Niekedy si skúsim aj hru na klavíri. Nebaví ma teória,“ prezradila s úsmevom o svojich tréningových hodinách spevu nadaná študentka Súkromnej základnej umeleckej školy Brioso v Žiline.

202310502_10226339350649573_6239568184566990806_n.jpg

2.jpg

Na našu otázku, aké výnimočné súťaže už absolvovala a aké cenné víťazstvá už má za sebou, nám šikovná Timea odpovedala takto: „Som víťazkou Medzinárodnej speváckej súťaže Imricha Godina IUVENTUS CANTI vo Vrábľoch. Na súťaži Vokálna jar som sa umiestnila v zlatom pásme. V speváckej súťaži všetkých ZUŠ na Slovensku Dni Miloša Ruppeldta som skončila na druhom mieste. Dve tretie miesta mám zo súťaží – Medzinárodná spevácka súťaž Rudolfa Petráka na konzervatóriu v Žiline a Medzinárodná Rajecká Hudobná jar. Pred dvoma rokmi som sa stala víťazkou Medzinárodnej gymnastickej súťaže v Karvinej s klubom GAF Žilina,“ rozhovorila sa o svojich dosiahnutých úspechoch talentovaná dvanásťročná Timea.

Marek Jančúch.jpg Foto: Marek Jančúch

Našu redakciu tiež zaujímalo, aké súťaže ju v blízkej dobe ešte čakajú. „Najbližšie budem vystupovať v Čadci, vo štvrtok 7. júna 2022, kde budem so spolužiačkou spievať duet. To bude posledná súťaž v tomto školskom roku,“ povedala nám o svojich plánoch Timea Prievozníková a na záver dodala: „Keďže som v šiestom ročníku, sústredím sa momentálne najmä na školu, hlavne na matematiku, s ktorou si príliš nerozumiem. Na strednú školu premýšľam ísť do Martina, na umeleckú, teda tam, kde nie je matematika,“ uzavrela s úsmevom pre našu redakciu speváčka a baletka Timea.

Timea.png

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Hádzanár Adam Ďurana (FOTO + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť