Nedeľa 05. 05. 2024 21:36:18 | Meniny má Lesia, Lesana

Žilinskí policajti zadržali ôsmich drogových dílerov

V uplynulých dňoch policajti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vykonali úspešnú akciu s názvom AVATAR, zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti v Žiline. V rukách policajtov skončili ôsmi muži, ktorí mali vyrábať, prechovávať a následne odpredávať omamné a psychotropné látky konzumentom v okrese Žilina, Kysucké Nové Mesto a širšom okolí. FOTO: Polícia

Michal Filek|31. máj 2022|08:13:16

Informáciu poskytla polícia prostredníctvom hovorkyne Gabriely Kremeňovej.

„Policajti počas akcie vykonali domové prehliadky, osobné prehliadky a prehliadky iných priestorov, kde pri ich výkone zaistili rôzny materiál a pomôcky slúžiace k výrobe drog ako aj podozrivé látky. Zaistené veci boli zaslané na kriminalistickú expertízu. Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy bola v zaistenej látke zistená prítomnosť metamfetamínu, ktorý je po aplikovaní spôsobilý ovplyvniť psychiku užívateľa,“ uviedla Kremeňová.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na základe zaistených dôkazov obvinil ôsmich mužov z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Na piatich z nich vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby, z ktorých dvaja sa skutku dopustili napriek tomu, že už boli za obdobný čin právoplatne odsúdení. Traja muži sú stíhaní na slobode.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Súvisiaci článok
Michal, ktorý bol závislý na drogách teraz všetkých varuje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť