Nedeľa 05. 05. 2024 04:57:01 | Meniny má Lesia, Lesana

Polícia odhalila v ŽSK 29 vodičov a 38 cyklistov pod vplyvom alkoholu

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 29 vodičov motorových vozidiel a 38 cyklistov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová. FOTO: Polícia SR-Žilinský kraj

TASR|30. máj 2022|19:14:23


Súvisiaci článok
Vlčinčiari, pozor! Neznámy muž vykradol byt. Zachytila ho však kamera (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Doplnila, že z celkového počtu vodičov nafúkalo 12 nad jedno promile, u 17 vodičov zistili požitie alkoholických nápojov s hodnotou pod jedno promile. "Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 38 z nich bola dychová skúška pozitívna," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 32-ročný muž z Ružomberka, ktorý v nedeľu (29. 5.) viedol po miestnej komunikácii v Likavke v okrese Ružomberok osobné motorové vozidlo. "Jazdou zo strany na stranu upútal pozornosť policajnej hliadky, ktorá ho zastavila. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,70 mg/l (1,46 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti preverovaním zistili, že muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Poverený príslušník PZ skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža," dodala Kremeňová.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," zdôraznila krajská policajná hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Opitý šofér v Rudine narazil do muža stojaceho na autobusovej zastávke (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť