Piatok 03. 05. 2024 23:09:38 | Meniny má Galina, Timea

Vdove a dcéram po Dušanovi Mydliarovi, ktorého usmrtil medveď, vyplatí štát ďalších 60-tisíc eur

Anna Mydliarová z Liptovskej Lúžnej nikdy nezabudne na ten deň. Jej manžel sa vybral na prechádzku, no domov sa už nikdy nevrátil. Na lesnej ceste ho napadol medveď a muž útok šelmy neprežil. Jeho život vtedy štát vyčíslil na sumu necelých 23 tisíc, dnes rodine súdnou cestou odklepol ďalších 60 tisíc. Za život človeka príliš málo. FOTO: Anna Mydliarová

D U|26. máj 2022|07:56:45


Súvisiaci článok
"Je to výsmech!" hovorí Anna o odškodnom za smrť manžela, ktorého usmrtil medveď
Čítajte viac >

Smrť následkom zranení spôsobených medveďom potvrdila aj súdna pitva. Rodinu Dušana Mydliara udalosť zrazila na kolená. Trauma trvá dodnes. „Každý večer nad tým rozmýšľam, ako sa to stalo, ako veľmi musel manžel trpieť. To nebolo, že ho medveď napadol, udrel labou a odišiel. Nie. Ten medveď útočil, kým ho neusmrtil. Tá pitevná správa sa nedala čítať, to bolo niečo strašné. Stále na to myslím. On sa chudák chcel aj brániť, lebo že ako ležal na zemi, dal si ruku na krk za hlavu, aby ho ten medveď tam neuhryzol. No medveď útočil aj na krk, a tým ho dokonal, že mu preťal krčnú miechu. Bol úplne zohavený. Ja to mám stále pred očami,“ opísala udalosti Anna Mydliarová.

Ako odškodné za smrť manžela štát vdove vyplatil 22 700 eur. Anna Mydliarová vtedy uviedla, že spomínaná suma, ako náhrada za život milovaného človeka, je výsmech. „Tak veľmi nám všetkým chýba. Nám toho nášho milovaného a šikovného otca žiadne peniaze nenahradia. Celá rodina sme utrpeli riadnu psychickú traumu,“ uviedla Anna Mydliarová a ako nemajetkovú ujmu, spolu s dvomi dcérami, žiadala viac.

horou.sk.jpg Ilustračné foto: horou.sk

Dnes im súd náhradu nemajetkovej ujmy uznal a manželke štát doplatí 30 tisíc eur, každej z dvoch dcér 15 tisíc eur. Smrť otca rodiny tak štát vyčíslil na 82 700 eur. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, Ministerstvo životného prostredia má možnosť odvolať sa.


Súvisiaci článok
Mladý muž sa na Liptove ocitol zoči voči medvedici s mladým. Hovorí, že to nebolo prvýkrát
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť