Utorok 07. 05. 2024 02:29:36 | Meniny má Monika

Žilinský odchovanec Peter Cehlárik bude od novej sezóny pôsobiť v najvyššej švajčiarskej súťaži NL

Informáciu potvrdili v utorok na internetovej stránke úradujúceho majstra EV Zug, s ktorým dvadsaťšesťročný Žilinčan podpísal zmluvu na dva roky. Cehlárik mal podľa dostupných informácií do poslednej chvíle zvažovať aj švédsky Leksand. Foto: Facebook / Fandíme Slovensku! / MsHKM Žilina

Juliana Krčulová|25. máj 2022|18:23:45


Súvisiaci článok
Žilinský útulok: Tento rok sa nám vrátil z adopcie jeden pes. Dôvodom bolo, že zhodil svokru (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

„V Petrovi sme našli ideálnu posilu na naše posledné voľné miesto pre zahraničného hráča. Má výborný herný prehľad a veľmi dobrú strelu,“ vyjadril sa o slovenskom krídelníkovi generálny manažér EV Zug, Reto Kläy.

V uplynulej sezóne pôsobil Cehlárik v KHL, kde v drese Avangardu Omsk nazbieral v tridsiatich deviatich zápasoch základnej časti dvadsaťpäť bodov za štrnásť gólov a jedenásť asistencií a v 13 dueloch play-off pridal 12 asistencií bez gólového zápisu. „Na vlaňajších majstrovstvách sveta 2021 v Rige bol vyhlásený za najlepšieho útočníka šampionátu a na ZOH 2022 v Pekingu patril medzi hlavných strojcov bronzového úspechu nášho národného tímu,“ napísal vo svojom príspevku miestny hokejový klub MsHKM Žilina.

283968303_2035202010017675_3857872528711787006_n.jpg

Na tohtoročných MS sa Cehlárik rozhodol neštartovať z osobných dôvodov, ktoré nechcel špecifikovať. Na otázku, ako vidí slovenské šance vo štvrťfinále proti domácemu Fínsku, odpovedal pre MsHKM Žilina takto: „V dueloch proti Fínsku je dôležité, kto strelí prvý gól. Treba mať dobrý vstup do zápasu. Fínsko má svoj dokonalý systém, ktorý nie je atraktívny pre fanúšikov, ale prináša mu výsledky. Snáď sa to chalanom teraz podarí zlomiť a predvedú ďalší nezabudnuteľný výkon,“ povedal Peter Cehlárik.


Súvisiaci článok
Obyvatelia Vlčiniec sú za zvýšenú policajnú kontrolu na detských ihriskách. Ich pravidelného znečisťovania majú už dosť!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť