Utorok 14. 05. 2024 11:09:55 | Meniny má Bonifác

Futbalové legendy navštívili malebný Vlkolínec

Mená ako Tittel, Panenka, či Dobiáš netreba futbalovej verejnosti špeciálne predstavovať. Traja velikáni československého futbalu sa stretli na Liptove a spoločne si užili aj výlet do Vlkolínca. FOTO: Dušan Tittel

D U|24. máj 2022|15:21:56


Súvisiaci článok
Ružomberčania zdolali Sereď a medaily dostali od Panenku, Chovanca a Dobiáša
Čítajte viac >

Cez víkend sa, kde inde, než na futbale, stretli bývalí futbalisti. „Hralo sa posledné kolo Fortuna ligy a keďže strieborným ružomberským futbalistom neprišiel nikto zo SFZ či ULK odovzdávať medaily, tak Milan Fiľo pozval legendy československého futbalu do Ružomberka, aby odovzdali hráčom a trénerom medaily za druhé miesto. Na Liptov prišli Antonín Panenka, Karol Dobiáš a Jozef Chovanec,“ uviedol pre SP21 Dušan Tittel, rodák z Oravy, bývalý stopér a kapitán Slovanu Bratislava, ktorý s mužstvom získal tri tituly majstra Slovenska a niekoľko rokov bol aj generálnym sekretárom Slovenského futbalového zväzu.

IMG_0230.jpg

S Panenkom, Dobiášom a Chovancom sa poznajú ešte z čias reprezentácie Československa a na podujatiach sa dodnes stretávajú. Ich vzťahy sú blízke a tak dvoch z nich vzal Dušan Tittel na výlet. „V sobotu po zápase so Sereďou spomínaní páni ocenili veľký úspech ružomberských futbalistov a po zápase bola na štadióne klubová oslava. Počas pobytu na Liptove boli ubytovaní na Malinom Brde a v nedeľu ráno sme absolvovali spoločný výlet do Vlkolínca. Navštíviť Liptov a neukázať legendám československého futbalu a majstrom Európy 76’ z Belehradu Antonínovi Panenkovi a Karolovi Dobiášovi nádherný Vlkolínec, by bola veľká škoda a aj keď ich boľavé kolená dostali, podľa ich slov, riadne zabrať, som rád, že sa im na Liptove veľmi páčilo a radi sa tu opäť vrátia. Pozreli sme si spolu dedinku, absolvovali omšu aj s pánom Milanom Fiľom, prehodili pár viet s pánom farárom po svätej omši. Ten nám povedal, že jeho volali spolužiaci v lýceu hrať futbal iba vtedy, keď už nikoho iného nebolo v triede a tak bolo veselo,“ opisuje spoločné chvíle Dušan Tittel. Výlet s nimi neabsolvoval Jozef Chovanec, ktorý mal povinnosti inde.

IMG_0231.jpg

Dušan Tittel má špeciálny vzťah k prírode na Orave, kde sa narodil, no možnosť návštevy ktoréhokoľvek kúta žilinského kraja vždy rád využije a medzi jeho obľúbené lokality patrí aj Liptov.

IMG_0232.jpg


Súvisiaci článok
V nominácii trénera Kentoša sú piati Žilinčania a traja Ružomberčania
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Jedenástka sezóny s troma Ružomberčanmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť