Piatok 03. 05. 2024 10:17:09 | Meniny má Galina, Timea

Ružomberčania zdolali Sereď a medaily dostali od Panenku, Chovanca a Dobiáša

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v 10. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad ŠKF Sereď 3:1.. FOTO: MFK Ružomberok

TASR|21. máj 2022|19:44:46


Súvisiaci článok
Šošoni na záver remizovali na ihrisku majstra
Čítajte viac >

MFK Ružomberok – ŠKF Sereď 3:1 (3:1)

Góly: 6. Gerec, 10. Gerec, 43. Regáli – 36. Fábry.Žlté karty: Luterán – Cobnan, Katunský.Červená karta: 57. Osmanovič (Sereď). Rozhodovali: Ochotnický – Vass, Kuba –2011 divákov.

Ružomberok: Frühwald – Fabiš, Luka, Mojžiš, Madleňák – Luterán (73. Úradník), Lichý – Gerec (85. Selecký), Domonkos, Regáli (85. Macejko) – T. Bobček (55. Rymarenko).

Domáci, hovi trochu pozmenenej zostave, Už v 6. min. sa domáci ujali vedenia, keď po Fabišovom priamom kope, hlavou rozvlnil sieť Gerec. O štyri minúty už bolo 2:0, keď Regály sa predral po ľavej strane a Gerec dotlačil loptu za bránkovú čiaru. V 21. min. ružomberský gólman Frühwald. Potom šťastie zdiaľky skúšal Todorovski, pričom tesne minul cieľ. V 35. min. po zákroku Frühwalda na Cohana rozhodca Ochotnický nariadil pokutový kop, ktorý Fábry rutinne premenil – 2:1. Penaltovej situácii predchádzala nevydarená „malá domov“ Fabiša. V 43. min. po strele Luku, na 3:1 zvýšil Regáli.

Od 57. min. hostia mali na ihrisku o jedného muža menej. Prenikajúceho Domonkosa stredom ihriska, ktorý by už išiel sám na brankára Chudého, zozadu na zem poslal Osmanovič a uvidel červenú kartu. V druhom polčase sa stretnutie viac – menej len dohrávalo, bez vzruchu pred bránami. Akurát v 88. min. tutovku nevyužil domáci dorastenec Úradník. V závere ešte veľkú príležitosť spálil ďalší mladík v drese MFK Macejko. Po zápase ružomberský tím prevzal strieborné medaily z rúk legiend československého futbalu Antonína Panenku, Karola Dobiáša a Jozefa Chovanca.


Súvisiaci článok
Liptovský Mikuláš bude napriek prehre hrať baráž o Európu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť