Streda 24. 04. 2024 17:41:19 | Meniny má Juraj

Žilinská univerzita v Žiline sa prvýkrát umiestnila vo svetovom rebríčku univerzít Round University Ranking

Rebríček RUR je jedným z viacerých svetových rankingov, ktoré hodnotia výskumné univerzity. Žilinská univerzita v Žiline sa v ňom umiestnila prvýkrát od jeho vzniku, a to na 658. mieste. Okrem UNIZA zo slovenských univerzít bodovala aj Univerzita Komenského v Bratislave, ktorá sa umiestnila na 426. mieste. Foto: UNIZA

Juliana Krčulová|24. máj 2022|13:40:52


Súvisiaci článok
100 stavieb Žiliny: Budova Žilinskej reálnej školy (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Rebríček je podľa hovorkyne UNIZA, Adriany Valentovičovej, zostavený na základe 20 indikátorov, ktoré tvoria 4 oblasti hodnotenia: výučba (40 %), výskum (40 %), medzinárodná rôznorodosť (10 %) a finančná udržateľnosť (10 %). Rebríček čerpá podklady z Clarivate Analytics, inštitucionálnych informácií a z bibliometrických údajov databázy Web of Science.

Rebríček RUR je jedným z viacerých svetových rankingov, ktoré hodnotia výskumné univerzity. „V aktuálnej trinástej edícii hodnotili 1150 univerzít z 85 krajín. Vo finálnej verzii rebríčka sa umiestnilo 1024 univerzít zo 76 krajín sveta. Dominuje v ňom Európa s 394 univerzitami, z Ázie sa umiestnilo 384 škôl, 166 zo Severnej Ameriky, 35 z Oceánie, 25 z Afriky a 20 z Latinskej Ameriky,“ doplnila Valentovičová.

„Žilinská univerzita má snahu sa stále zlepšovať a umiestňovať sa čo najvyššie vo svetových univerzitných rebríčkoch. Na kvalitu výučby aj vedecké výsledky kladieme veľký dôraz. Sme radi, že nás zaradili do tohto svetového rankingu,“ povedal Jozef Jandačka, rektor UNIZA.


Súvisiaci článok
Študenti UNIZA vnímajú Erasmus+ ako život meniaci program (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť