Nedeľa 12. 05. 2024 17:51:05 | Meniny má Pankrác

Na nebezpečnú križovatku pod Bystričkou nainštalujú inteligentné semafory

Časté kolóny, trúbenie, nervozita, zdržanie, aj dopravné nehody. Križovatka v Martine, pod obcou Bystrička patrí medzi najproblematickejšie dopravné úseky v meste. Je pritom súčasťou mestského obchvatu, cesty 1/65, v smere od Žiliny na Banskú Bystricu. Situáciu by mala výrazne zlepšiť inštalácia inteligentných semaforov. FOTO: Igor Malko

D U|24. máj 2022|11:52:34

Inteligentné semafory by mali byť v prevádzke do konca tohto roka, informáciu zverejnil Ján Danko, martinský primátor. Podľa jeho slov by na križovatke mal mať hlavný smer od Martina, do Koštian nad Turcom, v oboch smeroch stále zelenú. No a podľa hustoty dopravy z iných smerov, si bude prejazdnosť semafor prepínať sám. "Akonáhle by prišlo auto z Robotníckej ulice, alebo od Bystričky, hlavný prúd zelenej sa zastaví. Prednosť dostanú autá, ktoré budú prichádzať z boku. Na krátky čas. Keď auto prejde križovatku, znova naskočí zelená," objasnil primátor.

1.jpg

Na zlú situáciu na križovatke pod Bystričkou už roky upozorňuje Igor Malko, zástupca starostky obce. „Križovatku pod Bystričkou riešime a pravidelne dávame kontrolné otázky,“ hovorí Igor Malko a dodáva, že spomínaná križovatka je miestom častých dopravných nehôd, aj škodových udalostí. "Verím, že nepôjdeme do zabudnutia a križovatka sa naozaj bude riešiť. Lebo obchádzku riešime cez cestu popri teplárni. Avšak, táto cesta začína byť vyťažená a to, čo sa deje na križovatke pod Bystričkou, sme začali presúvať na križovatku Robotnícka. A robí nám veľké problémy vychádzať na hlavnú cestu, najmä vtedy, keď sú na nej vypadnuté semafory," dodáva Igor Malko.

Plánovanú inštaláciu inteligentných semaforov vítajú aj motoristi. „Bude to na sto percent lepšie, len neviem, na čo sa doteraz čakalo a prečo to má byť hotové až do konca roka? Treba to čím skôr urobiť,“ hovorí Pavol z Martina.


Súvisiaci článok
Nebezpečný úsek má riešenie. Pod obcou Bystrička pribudne svetelná križovatka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť