Utorok 02. 07. 2024 00:48:47 | Meniny má Berta

Výstavba CSS v Martine napreduje

Na výstavbu majú iba 165 dní. Prví seniori by sa mohli nasťahovať už na jeseň. Taký je plán. Odvážnej výzve čelí zhotoviteľ Centra sociálnych služieb v Martine už vyše mesiaca. Práce sú v plnom prúde. FOTO: Mesto Martin

D U|24. máj 2022|09:45:02


Súvisiaci článok
Odvážna výzva martinskej radnice: Domov pre seniorov postaví do jesene
Čítajte viac >

Na stavbe sa pracuje sedem dní v týždni. Za sebou už majú práce na príprave územia, výkopové práce, rozvody ležatej kanalizácie a základové konštrukcie. Momentálne murujú obvodové múry. Stavbu si počas kontrolného dňa pozrelo aj vedenie mesta. „Môžem konštatovať, že na stavbe sa pracuje sedem dní v týždni a výstavba prebieha v súlade s harmonogramom. Ak bude výstavba takýmto tempom pokračovať, seniori si budú môcť čochvíľa užívať služby budúceho Centra sociálnych služieb,“ uviedol primátor Ján Danko.

Všetko teda ide podľa predstáv radnice, hoci dodržať termín 165 dní sa mnohým Martinčanom zdá nemožné. „Videli sme, do čoho ideme, zatiaľ všetko ide tak, ako by malo. Výzva je to riadna, ale popasujeme sa stým,“ hovorí Martin Brisuda, konateľ BM Mont Čadca.

Centrum sociálnych služieb vyrastie na mieste bývalej škôlky, v mestskej časti Podháj. Náklady na výstavbu sú v sume 4,1 milióna eur, z toho 2,5 milióna je príspevok Štátneho fondu rozvoja bývania, ostatné zaplatí mesto.

IMG_0204 (002).jpg

IMG_0203.jpg

IMG_0206 (002).jpg

IMG_0207.jpg


Súvisiaci článok
Obetavú prácu zamestnancov zariadení sociálnych služieb ocenila žilinská župa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť