Utorok 19. 03. 2024 06:13:11 | Meniny má Jozef

Duel SP 21 Weber vs. Vajda: Spôsobí zvyšovanie cien energií a krátenie podielových daní samosprávam problémy? (VIDEO)

Ako sa dokážu samosprávy vysporiadať s rastúcou cenou energií a avizovaným krátením výnosov z podielových daní? Budú musieť vypínať verejné osvetlenie, či zatvárať škôlky? V Dueli SP 21 o tom diskutovali Peter WEBER, Podpredseda Žilinského samosprávneho kraja, poslanec MZ v Bytči a Peter VAJDA, Predseda odbornej sekcie Rady ZMOS pre energetiku a starosta obce Nededza.

Michal Filek|16. máj 2022|10:35:42

Dlhodobé zvyšovanie cien energií spôsobuje slovenským samosprávam komplikácie. Od ministra financií požadujú dofinancovanie, inak hrozí, že prestanú plniť svoje základné funkcie a vypnú osvetlenie, či materské školy.

Igor Matovič naopak avizuje, že peniaze na kompenzáciu inflácie pre obyvateľov chce získať aj skresaním výnosu z podielových daní samosprávam.

Hovorili sme aj o týchto témach:

Aké majú faktúry za energie v Nededzi, Bytči a na Žilinskom samosprávnom kraji? Hrozí, že budú musieť obmedziť svoje základné funkcie? Prečo nie je podľa nich avizovaná kompenzácia dôsledkov inflácie z dielne Igora Matoviča dobrý nápad. Kto to v skutočnosti zaplatí. Čo by, podľa nich, bolo potrebné urobiť. Dočkajú sa kompenzácií zo strany vlády? Ako sa prejaví inflácia pri verejnom obstarávaní investičných akcií?

POZRITE SI NAŠE VIDEO


Súvisiaci článok
Duel SP 21 Pekarčíková vs. Zelník: Potrebuje zdravotníctvo reformu?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť