Piatok 26. 04. 2024 19:02:56 | Meniny má Jaroslava

Žilinské béčko v tesnom zápase podľahlo o gól Košiciam

Predposledné kolo druhej ligy prinieslo v Košickej futbalovej aréne zaujímavé predstavenie. Do vedenia išli hostia zásluhou Lukáša Jánošíka v 14. minúte, no ešte do polčasu domáci vyrovnali. Po zmene strán Košice nevyužili pokutový kop, no a keďže žlto-zeleným ho rozhodca neodpískal, v 62. minúte už prehrávali. V záverečnej polhodine videli diváci viacero šancí na oboch stranách, no výsledok ostal napokon nezmenený až do konca. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|13. máj 2022|20:46:28

FC Košice - MŠK Žilina 2:1 (1:1) Góly: 32. a 61. Cortes - 14. Jánošík

ŽK: 73. Lásik - 24. Gomola, 56. Jánošík, 60. Capko Diváci: 630. Rozhodca: Sučka - Vass, Tůma.

MŠK Žilina: Teplan - Tandara, Krkoška, Jaššo, Capko (81. Vaľovčin) - M. Oravec (56. Kukulský), Gomola, Šnajder (81. Chyla) - Trabalík, Jánošík (C), Prokop (69. Bortoli).

HLASY PO ZÁPASE

MARTIN KUCIAK, ASISTENT TRÉNERA MŠK ŽILINA "B" "O dnešnom výsledku rozhodli nepremenené šance v prvom polčase, kedy sme ešte mali dostatok síl. Viacero hráčov nastúpilo na našej strane po zranení alebo sú viac vyťažovaní. Dnes sme ale výborne vstúpili do duelu a mali sme podľa mňa aspoň štyri gólové šance. Išli sme aj do zaslúženého vedenia, no potom sa prejavila aj kvalita súpera, ktorý sa nám častejšie začal dostávať za chrbát. Jednu tutovku Marek Teplan chytil, ale z druhej už vyrovnali. V druhom polčase sme nezachytili úvod a doplácali sme sa ľahké straty lopty pred našou šestnástkou. Súper z toho vyťažil penaltu, ktorú síce nepremenil, ale už o chvíľu sa dostal do vedenia. Po inkasovanom góle sme sa opäť dostali do hry, mali sme nebezpečné i sporné situácie, no napokon je z toho aj tak prehra. Za realizačný tím môžem povedať, že nás to mrzí najmä kvôli tomu, že chalani si siahli na dno síl a ukázali veľmi dobrý výkon. Klobúk dole aj pred Jánom Krkoškom, ktorý po viac ako roku nastúpil na súťažný zápas, odohral ho s prehľadom a patril k lepším hráčom."

MARIÁN TANDARA, OBRANCA MŠK ŽILINA B "Dnes Košičania lepšie zvládli brejkové situácie, protiútoky, z ktorých dokázali skórovať. Napriek tomu sme podali bojovný výkon, za ktorý sme si zaslúžili bodovať. Škoda čistej penalty, ktorá ostala neodpískaná. Škoda aj výsledku, celkovo sa trápime na ihriskách súperov počas celej sezóny v efektivite a zakončení. Máme pred sebou ešte posledný zápas, preto verím, že sa s týmto ročníkom rozlúčime víťazne."


Súvisiaci článok
Škrinka vyhral Coppa Italia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť