Utorok 23. 04. 2024 09:28:04 | Meniny má Vojtech

Obdobie puberty je náročné pre deti, aj pre ich rodičov

Zmeny nálad, ignorovanie autorít, odvrávanie. Ak máte doma dieťa v pubertálnom veku, určite to poznáte. Pomôcť rodičom pochopiť, čo dieťa v puberte prežíva, sa snažia v Komunitnom centre Sinaj v Trstenej. FOTO: Komunitné centrum Sinaj v Trstenej

D U|13. máj 2022|13:50:41


Súvisiaci článok
Mesto Trstená predáva dva jednoizbové byty formou obchodnej verejnej súťaže
Čítajte viac >

„Obdobie puberty je úplne normálny jav, ktorý sa vyskytuje u dieťaťa v období 11 až 15 rokov. Zvládnuť toto obdobie je pre rodičov veľmi náročné, pretože musia zvládať viacero prúdov tlaku, ktorý je na nich zo všetkých strán vyvíjaný. Snažia sa nájsť správnu cestu, ako uľahčiť toto obdobie svojmu pubertiakovi, ale nie je to vždy ľahké,“ uvádza Komunitné centrum Sinaj v Trstenej na svojom Facebooku.

Aby situáciu v rodinách zlepšili, pripravili sériu štyroch workshopov pod názvom "Chcem byť rodičom naplno", na ktorých sa návštevníci dozvedia, ako si spoločnú cestu pubertou uľahčiť.

IMG_9737.jpg

Prvé stretnutie už majú za sebou. „Už sa uskutočnilo prvé stretnutie pod vedením špeciálnej pedagogičky Ľubky Stankovičovej, na tému "6 krokov ako komunikovať s pubertiakom", ktorá postupne priblížila rodičom zmeny, ktoré sa v tomto období s našim dieťaťom odohrávajú. K čomu patria neustále zmeny nálad, nerešpektovanie autorít, odvrávanie či presadzovanie si svojich názorov. A hlavne: „Vnímajte potreby svojich detí, nie vlastné potreby,“ radí nám lektorka workshopu,“ dodáva komunitné centrum.

Druhé stretnutie sa uskutoční 19. mája 2022 od 17:00, v Synagóge v Trstenej na tému „Budovanie vzťahu rodič-dieťa pomocou hrových polhodiniek“ s odborníčkou Monikou Naďovou. Tento projekt podporila Nadácia pre deti Slovenska z Nadačného fondu Detí v bezpečí.

IMG_9738.jpg


Súvisiaci článok
Festival svetla rozžiaril Trstenú
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť