Štvrtok 19. 09. 2024 00:04:17 | Meniny má Konštantín

Vysoká nad Kysucou: Pri workoutovom ihrisku osadili tabuľu s návodom na využitie areálu

Workoutové ihrisko vo Vysokej nad Kysucou je v prevádzke už nejaký čas. Hneď po otvorení si našiel priaznivcov najmä medzi mladými. Nie vždy však ihrisko využívali v zmysle jeho funkcií a bolo aj terčom vandalizmu. Obec teraz do areálu osadila tabuľu s cvičebnými postupmi. Verí, že jednoduchú grafiku pochopí každý a návštevníkom bude motiváciou. FOTO: Obec Vysoká nad Kysucou

D U|11. máj 2022|18:52:58

V snahe poskytnúť mladým ľuďom vhodnú motiváciu a ukázať im možnosti plnohodnotného používania zariadení workoutového ihriska, obec Vysoká nad Kysucou v spolupráci s fyzioterapeutkou Silviou Gajdičiarovou spracovala cvičebné postupy. Tie v podobe jednoduchej grafiky znázorňujú, ako je možné vhodným a bezpečným spôsobom využívať jednotlivé cvičebné zariadenia. „Mladí ľudia tak môžu čas strávený na workoutovom ihrisku vhodne využiť pre zdokonalenie svojej telesnej zdatnosti a udržať sa tak na ceste zdravého životného štýlu,“ uviedla obec na Facebooku.

IMG_9626.jpg

Workoutové ihrisko v centre obce predstavuje zaujímavý a atraktívny priestor, ktorý mladí ľudia začali po jeho otvorení, ihneď využívať na svoje stretávanie sa. Nie vždy ale chodili cvičiť. „Častokrát však išlo naozaj iba o stretnutia bez plnohodnotného využívania ihriska a napriek tomu, že priestor ihriska je monitorovaný kamerovým systémom, neodpustili si i rôzne „lumpárny“ či nevhodné využívanie ihriska,“ vysvetľuje obec vysoká nad Kysucou.

Od inštalácie tabule s pokynmi si obec sľubuje motiváciu pre mladých a tiež znížený počet prípadov vandalizmu. „Zároveň tak môže dôjsť k odstráneniu prvkov vandalizmu, za ktoré by sa mnohí rodičia pri pozeraní záznamu z kamier určite hanbili a zároveň k predĺženiu „životnosti“ samotného ihriska,“ dodáva obec.


Súvisiaci článok
V Čadci postavia prvé ekologické ihrisko pre deti (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť