Piatok 19. 04. 2024 09:24:09 | Meniny má Jela

Verejnosť bude môcť navštíviť severnú baštu hradu Sklabiňa už koncom mesiaca máj

Aj v týchto dňoch pokračujú stavebné práce vo vnútorných priestoroch severnej bašty Hradu Sklabiňa, ktorá bola do roku 2020 úplnou ruinou. Verejnosť bude môcť prvýkrát vkročiť do expozície Memory 1944 s izbou posledného kastelána Jozefa Pekára už v nedeľu 29. mája 2022. Foto: Facebook / Hrad Sklabiňa

Juliana Krčulová|8. máj 2022|09:52:33


Súvisiaci článok
Nedeľná prechádzka zrúcaninou hradu Sklabiňa (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Neúnavne pracujeme na dokončení interiéru severnej bašty, kde po prvýkrát bude môcť verejnosť vkročiť v nedeľu 29. mája 2022. Uvidíte v nej expozíciu „Memory 1944“ s izbou posledného kastelána Jozefa Pekára. Tešíme sa na Vašu návštevu. Po dvoch rokoch tak zavŕšime jeden z krokov našej práce na generálnej rekonštrukcii bašty, ktorá bola do roku 2020 úplnou ruinou,“ informuje Hrad Sklabiňa vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Z hradu Sklabiňa sa podľa dostupných informácií zachovala značná časť murív kaplnky, v ktorej sa zachovali gotické nábehy rebier klenby, časti veže, palácov, hospodárskych budov, opevnenia, bášt i kaštieľa. Miestami stoja múry do výšky niekoľkých metrov, inde sú viditeľné len v teréne. Napriek tomu je pôdorys hradu veľmi dobre čitateľný.


Súvisiaci článok
Žilinu na konci mesiaca máj čaká otvorenie prvých legálnych bike-tratí na Hradisku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť