Streda 24. 04. 2024 02:38:49 | Meniny má Juraj

Talent Žilinského kraja: Florbalistka Laura Chúpeková (FOTO + VIDEO)

Devätnásťročná rodáčka z Kysuckého Nového Mesta a nadaná florbalistka, Laura Chúpeková, sa venuje florbalu od svojich štrnástich rokov. Aktuálne hrá za Mestské kultúrno-športové stredisko, florbalový klub, Kysucké Nové Mesto a už v týchto dňoch sa pripravuje na nadchádzajúce Majstrovstvá Slovenskej republiky junioriek, ktoré sa uskutočnia v piatok 27. mája 2022 v Kysuckom Novom Meste. Foto a video: Juliana Krčulová / SP 21, súkromný archív Laury Chúpekovej

Juliana Krčulová|7. máj 2022|09:39:27


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Tenistka Sofia Pauková (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

„Ahojte, volám sa Laura Chúpeková, mám devätnásť rokov a venujem sa florbalu. Začala som sa mu venovať v Kysuckom Novom Mieste, kde aj pôsobím už piaty rok. Navštevujem tu aj gymnázium Kysucké Nové Mesto,“ predstavila sa v našom rozhovore mladá talentovaná florbalistka Laura Chúpeková.

DSC_0001.jpg

K florbalu sa Laura dostala už ako štrnásťročná na hodine telesnej výchovy. „Keďže som bola všestranný človek, venovala som sa viacerým športom a mojou prvotnou voľbou bol futbal. Neskôr som sa k florbalu vrátila vďaka môjmu súčasnému trénerovi pánovi Vlčekovi, ktorý ma zavolal na Majstrovstvá Slovenskej republiky, odohrať si nejaké zápasy,“ opísala kysucká florbalistka a ďalej pokračovala: „Neváhala som a šla som do toho. Zápasy na majstrovstvách boli plné emócií a prelomili ma k tomu, aby som sa k florbalu opäť vrátila.“

5.jpg

4.jpg

Devätnásťročná Laura trénuje dvakrát do týždňa na individuálnom tréningu a dva razy na spoločnom tréningu kysuckého florbalového tímu. „Individuálny tréning zameriavam na kondíciu, keďže mojou vlastnosťou je rýchlosť. Na spoločných tréningoch sa väčšinou venujem palicovej technike, ktorú musím stále a stále dolaďovať, pretože aj florbalová úroveň sa posúva. Rovnako sa na tréningu zameriavam aj na streľbu. Tréning sa mi neskôr odráža aj v štatistikách Hyundai Extraligy žien,“ rozhovorila sa o svojich tréningoch talentovaná florbalistka Laura.

1.jpg

2.jpg

Florbal priniesol nadanej športovkyni z Kysuckého Nového Mesta už množstvo úspechov. „Môj najväčší úspech je reprezentácia na Majstrovstvách sveta žien vo florbale, ktoré sa uskutočnili vo švajčiarskom Neuchâteli, na ktorých som pôsobila ako najmladšia hráčka. Bol to paradox, pretože ako sedemnásťročná som nastúpila na Majstrovstvá sveta žien a dovtedy som ešte na juniorských majstrovstvách nebola. Neskôr som išla aj do reprezentácie junioriek, ktorých majstrovstvá sa uskutočnili vo Švédsku, v Uppsale,“ priblížila svoje najväčšie úspechy rodáčka z Kysúc.

6.jpg

O tom, ako sa na športových výkonoch mladej florbalistky podpísala covidová doba, o nadchádzajúcich majstrovstvách, ktoré pomaly klopú na dvere, a o výbere nového klubu počas štúdia na vysokej škole nám Laura Chúpeková porozprávala v našom videu.

Mladej talentovanej športovkyni želáme z redakcie SP 21 ešte mnoho úspechov!


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Pingpongista Jakub Goldír (FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť