Piatok 17. 05. 2024 04:29:39 | Meniny má Gizela, Aneta

Žilinské hádzanárky postúpili do bojov o majsterky Slovenska

Staršie žiačky v sobotu 30. apríla 2022 na pôde TJ Baník Lehota pod Vtáčnikom jednoznačne potvrdili svoju účasť na finálových turnajoch o zisk titulu majsteriek Slovenska. Prvý turnaj sa odohrá v Trebišove pravdepodobne 14. mája a druhý v Trenčíne 28. mája 2022. Foto: SMF-HK Žilina

Juliana Krčulová|2. máj 2022|09:20:37

„To, čo sme už v posledných kolách viac-menej očakávali, sa našim šikovným dievčatám podarilo jednoznačne potvrdiť v sobotu na pôde TJ Baník Lehota pod Vtáčnikom. Naše dievčatá zabojujú o finálový turnaj v dvoch semifinálových turnajoch, na ktorých sa stretnú s prvými troma tímami zo spoločnej súťaže Košického a Prešovského kraja. Konečné, druhé, poradie z našej súťaže nám do súbojov priraďuje 2 body. Víťazný AS Trenčín A získava 3 body a postupujúca Lehota jeden bod. Prvý turnaj sa odohrá v Trebišove pravdepodobne 14.5. a druhý v Trenčíne 28.5. Veríme, že nám budete držať palce, prípadne nás prídete povzbudiť,“ napísala trénerka starších žiačok zo Žiliny, Renáta Bartková.

Podľa jej slov, staršie žiačky na zápasy cestovali s rešpektom, keďže sa v prvom rade hralo na vonkajšom tartanovom ihrisku a tiež so súperom, ašpirujúcim na druhé miesto v konečnom poradí tímov súťaže Žilinského a Trenčianskeho kraja.

AEDAB8E8-296F-4AFD-BFE8-EDB700AAC97F.jpeg

„V prvom zápase sme nastúpili proti Bánovciam. Na začiatku sme sa trochu trápili, keďže sme docestovali do Lehoty s oneskorením kvôli zápche v Prievidzi. Postupne sme však prevzali kontrolu nad zápasom a úspešne sme ho dohrali až do konca. Na ihrisku sa v druhom polčase prestriedali všetky dievčatá, aby si základná zostava oddýchla pred druhým dôležitým zápasom,“ pripomenula sobotňajší turnaj žilinská trénerka z tímu SMF-HK Žilina.

V druhom zápase nastúpili staršie žiačky zo Žiliny proti Lehote a zodpovedným výkonom v obrane opäť kontrolovali zápas. „V útočnej fáze sme si vyskúšali viaceré herné kombinácie i systémy a dievčatá sa prestriedali na rôznych postoch. Rovnako ako v predošlom zápase sa na ihrisku prestriedali všetky nominované hráčky. Výborný výkon v bráne podala v oboch zápasoch naša Terezka. Domov sme sa teda vracali usmiate a zastavili sme sa okrem dobrej pizze aj na výbornú zmrzku,“ dodala na záver trénerka Bartková.

Výsledky:

TJ Sokol Bánovce n/B : SMF-HK Žilina 12:17 (7:13)

  • Zostava a góly: Matisová T. - Mikulovská J. 1, Bartková M. 9, Benedigová V. 3, Mistríková E. 2, Tardová T., Šubjaková A. 2, Hlušková L., Tučeková I., Tardová Ta., Jurkovičová D., Juríková A.

TJ Baník Lehota p/V. : SMF-HK Žilina 17:24 (9:15)

  • Zostava a góly: Matisová T. - Mikulovská J. 5, Bartková M. 7, Benedigová V. 3, Mistríková E. 1, Tardová T. 4, Šubjaková A. 4, Hlušková L., Tučeková I., Tardová Ta., Jurkovičová D., Juríková A. 1

Trénerky: R. Bartková, K. Holbojová Vedúci: M. Jasenka


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Hádzanárka Mária Bartková (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť