Štvrtok 25. 04. 2024 15:08:58 | Meniny má Marek

Majiteľka hľadaného vozidla: Pochopila som, že som sa stala obeťou podvodu a krádeže

Majiteľka osobného auta značky Hyundai Coupé si chcela dať prostredníctvom martinskej firmy na vozidle obnoviť platnosť svojej technickej a emisnej kontroly. Nerátala však s tým, že svoje auto viac ako dva mesiace neuvidí. Uvideli ho ale príslušníci polície, avšak s neznámym mužom za volantom. Foto: ilustračné / Erik Mclean na Pexels.com

Juliana Krčulová|29. apríl 2022|10:25:16

Majiteľka vozidla značky Hyundai Coupé oslovila Štefana Farkaša, zakladateľa aplikácie HAKA, ktorá sa primárne venuje krádežiam automobilov a efektívne pomáha pri odhaľovaní trestnej činnosti, so svojím príbehom o ukradnutom vozidle. „Dostala som sa do situácie, v ktorej som si myslela, respektíve som dúfala, že mne sa to nestane. Opak je však pravdou,“ napísala majiteľka odcudzeného auta.

Stefan Farkas Hakapatranie 2.jpg Foto: Facebook / Stefan Farkas Hakapatranie

Podľa jej slov mala v stredu 23. februára 2022 odovzdať svoje auto mužovi, o ktorom bola presvedčená, že praktizuje normálnu, legálnu firmu v meste Martin, konkrétne STK Komfort, v ktorej poskytuje za určitú sumu svoje služby týkajúce sa prevedenia vozidiel cez STK.

„Túto službu som teda od neho chcela aj ja, a tak som mu v utorok 23. februára 2022 svoje auto odovzdala v dobrej viere, že sa mi vráti s novou TK a EK. Nestalo sa tak. V utorok 26. apríla 2022 mi volal pán policajt s tým, či som majiteľka daného vozidla, pretože počas svojej hliadky moje auto zastavil na ceste, že na ňom letel jeden pán (známa to firma v Martine) bez vodičského a bez platnej EK a TK. Absolvovala som výpoveď k tejto veci, kde som uviedla, že pána, ktorý si veselo lieta na mojom aute, som v živote nevidela, a že celý čas som bola presvedčená o tom, že moje auto je v servise. Pochopila som teda, že som sa stala obeťou podvodu a v podstate krádeže, kontaktovala som pána z firmy, ktorému som auto dávala, aby mi okamžite vrátil vozidlo. Nestalo sa tak,“ informovala skupina HAKA o príbehu ženy, ktorá si v dobrej viere chcela len dať predĺžiť platnosť svojej emisnej a technickej kontroly na vozidle.

„Pán prišiel za mnou s požiadavkou, aby som mu podpísala splnomocnenie na právne úkony. To som odmietla. Na polícií mi bolo povedané, že vo veci sa koná, takže musíme len čakať. Lenže človek, ktorý má moje auto je recidivista, čo dookola chodí na autách bez vodičáku a potom tie autá už nikto viac neuvidí. Prosím vás, je vôbec možné dopátrať sa k svojmu autu? Alebo sa mám zmieriť s tým, že už je niekde rozobraté?“ opýtala sa poškodená žena Štefana Farkaša, ktorý jej príbeh so súhlasom zverejnil v skupine HAKA na sociálnej sieti.

Stefan Farkas Hakapatranie.jpg Foto: Facebook / Stefan Farkas Hakapatranie

Neprešlo viac ako šestnásť hodín od zverejnenia príbehu ženy, ktorá, ako sama hovorí, naletela martinského podvodníkovi, a jej odcudzené vozidlo našiel jeden z členov skupiny HAKA na diaľničnom odpočívadle. „Hľadané auto máte na odpočívadle medzi Dubnicou Nad Váhom a Ilavou,“ tak znel hovor od člena skupiny HAKA Štefanovi Farkašovi, ktorý ihneď kontaktoval majiteľku vozidla a tá následne príslušníkov polície.

Polícia na miesto ihneď poslala svoje neoznačené vozidlo značky Audi a prebrala nad situáciou kontrolu. Aj na takýchto situáciách vidíme dobrú spoluprácu členov skupiny HAKA, ktorí so svojou duchaprítomnosťou a obozretnosťou dopomáhajú k vyriešeniam mnohých prípadov odcudzených vozidiel.


Súvisiaci článok
Štefan Farkaš: V Žilinskom kraji je málo prípadov nahlásených krádeží vozidiel
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť