Štvrtok 25. 04. 2024 06:28:42 | Meniny má Marek

Ján Jarošík z kauzy obstarávania CT prístrojov dostal päť rokov väzenia

Exšéf odboru vnútornej správy Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Ján Jarošík dostal za kauzu obstarávania CT prístrojov nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. V utorok (26. 4.) o tom právoplatne rozhodol Najvyšší súd (NS) SR. Na sociálnej sieti o tom informoval Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

TASR|27. apríl 2022|15:31:59

Trest si odpyká v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Vinný je zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražby. Prokuratúra priblížila, že skutok spočíval v obstaraní dvoch tomografických prístrojov CT pre dve nemocnice v Žilinskom kraji.

"Samosprávny kraj v dôsledku takto zmanipulovaného verejného obstarávania vykonávaného odsúdeným J. J. podpísal zmluvy o dodaní dvoch počítačových tomografov, ako aj pozáručného servisu k nim, za ktorý zaplatil v priebehu piatich rokov viac finančných prostriedkov, než za rovnaké plnenie ponúkal v obstarávaní druhý neúspešný uchádzač," dodal ÚŠP.

Prokuratúra priblížila, že Jarošíka na možnosť zneužitia ním nastavených kritérií upozorňovali zamestnanci dotknutých nemocníc aj právnik samosprávneho kraja.


Súvisiaci článok
Vladimírovi Liššákovi, Chomovmu nominantovi v Žilina Investe, naparil súd 10 rokov za mrežami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť