Streda 27. 03. 2024 19:57:05 | Meniny má Alena

Talent Žilinského kraja: Pingpongista Jakub Goldír (FOTO)

Jakub Goldír má šestnásť a stolnému tenisu sa venuje už desať rokov. Prvý raz pingpongovú raketu držal v rukách na dovolenke v Chorvátsku a už vtedy vedel, že to nebolo naposledy. Aktuálne hrá za klub MSK Čadca, ale vyskúšal si aj pôsobenie v Prievidzi a vo Vrútkach. Svoj talent si zdokonaľuje ako študent športového gymnázia v Nitre. Foto: súkromný archív Jakuba Goldíra

Juliana Krčulová|23. apríl 2022|10:42:21

„Volám sa Jakub Goldír, mám 16 rokov a hrám stolný tenis. V súčasnosti hrám za klub MSK Čadca a navštevujem športové gymnázium v Nitre,“ predstavil sa našej redakcii talentovaný pingpongista Jakub Goldír a o svojich začiatkoch v stolnom tenise dodal: „Aktívne hrám stolný tenis od svojich 6 rokov, ale stolnotenisovú raketu som prvýkrát držal, keď som mal 5 rokov na dovolenke v Chorvátsku a už vtedy som chcel s každým hrať. Keď som končil prvý ročník základnej školy, tak rodičia usúdili, že by bolo dobré venovať sa nejakej športovej aktivite. V Čadci máme výborný stolnotenisový klub a tam som vtedy s rodičmi prišiel, stolný tenis ma očaril a už som zostal,“ uviedol mladý pingpongista.

Slovenský stolnotenisový zväz 2.jpg Foto: Facebook / Slovenský stolnotenisový zväz

Jakub si doposiaľ vyskúšal pôsobenie v niekoľkých stolnotenisových kluboch. „Od roku 2012 až 2017 som hral za MSK Čadca, jeden rok som pôsobil v klube v Prievidzi a jeden rok som hral 1. ligu vo Vrútkach a od roku 2019 hrám extraligu za MSK Čadca,“ uviedol talentovaný hráč stolného tenisu, ktorého príprava na každý zápas zahŕňa aj náročné tréningy: „Tréningy mám dvojfázové, ráno o siedmej hodine začína prvý tréning, ktorý trvá dve hodiny, potom idem do školy do štrnástej hodiny a o pätnástej hodine začína ďalší dvojhodinový tréning.“

Mestský stolnotenisový klub Čadca.jpg Foto: Facebook / Mestský stolnotenisový klub Čadca

Jakub svoj talent pre stolný tenis pravidelne dokazuje doma aj v zahraničí. „Minulý rok som bol na Majstrovstvách sveta dorastencov v družstvách v Portugalsku, v rokoch 2019 a 2020 som sa dostal na Top 10 Európy v starších žiakoch a som šesťkrát majstrom Slovenska v dvojhre - dvakrát najmladší žiaci, dvakrát mladší žiaci, dvakrát starší žiaci. Mám dva tituly majstra Slovenska v štvorhre a dva v mixe,“ uviedol niekoľkonásobný majster Slovenska v pingpongu.

Mestský stolnotenisový klub Čadca 2.jpg Foto: Facebook / Mestský stolnotenisový klub Čadca

„Bohužiaľ, sme teraz vypadli v extralige vo štvrťfinále a tak sme skončili na 5. mieste. Ale čaká ma teraz svetový pohár v Rakúsku, potom Majstrovstvá Slovenska dorastencov, a potom finále extraligy dorastu. V lete by som sa chcel dostať na Majstrovstvá Európy dorastencov v Srbsku,“ prezradil svoje plány do budúcna hráč MSK Čadca, Jakub Goldír.

Na našu otázku, či sa vo svojom talente plánuje aj naďalej zdokonaľovať a či už rozmýšľal nad vysokou školou, nám Jakub odpovedal takto: „Samozrejme, chcem sa stále zdokonaľovať, ešte mám rezervy, takže snažím sa odstraňovať chyby a spolu s trénerom pracovať aj na taktike, stolný tenis je šport, pri ktorom veľa robí psychika, takže pracujem aj s mentálnym kaučom. Čo sa týka vzdelania, ešte nie som celkom rozhodnutý, čo študovať na vysokej škole, určite sa ale chcem venovať niečomu, čo súvisí so športom,“ uzavrel pre našu redakciu pingpongista Jakub Goldír.

Slovenský stolnotenisový zväz.jpg Foto: Facebook / Slovenský stolnotenisový zväz

Videozáznam z Jakubovho zápasu z 25. februára 2022 proti TJ Geológ Rožňava si môžete pozrieť prostredníctvom tohto odkazu.

Z redakcie SP 21 želáme mladému hráčovi stolného tenisu ešte mnoho úspechov!


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Speváčka a tanečníčka Vanessa Ostrochovská (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť