Streda 24. 04. 2024 18:14:28 | Meniny má Juraj

Do fontány v žilinskej nemocnici vypustili 62 krásavcov – jazierkových karasov

Do fontány v Žilinskej nemocnici s poliklinikou dnes opäť vypustili rybičky. Aktuálne môžete vo vode napočítať až neuveriteľných 62 jazierkových karasasov. Vypustil ich tam pán Kováčik. Informuje o tom nemocnica na svojom Facebooku. FOTO: Žilina - Gallery

Michal Filek|7. apríl 2022|19:14:05

„Vďaka úžasnému pánovi Kováčikovi máme aj tento rok v našej fontáne pri hlavnej budove polikliniky prvých jarných obyvateľov. Z vlastnej iniciatívy sa o našich vodných susedov stará niekoľko rokov a vo fontáne nájdete dokonca aj takých rybích parťákov, ktorí sú tu s nami už celých osem rokov,“ napísala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

šírka dobrá.png

Aktuálne môžete vo vode napočítať až neuveriteľných 62 krásavcov. Cez zimu odpočívali v špeciálnej nádrži a od dnešného dňa už budú robiť radosť deťom, dospelým, pacientom, návštevníkom a všetkým, ktorí to potrebujú v ich náročných chvíľach.

„Dôrazne však prosíme návštevníkov, aby rybičky nekŕmili, nehádzali k nim kamienky ani iné predmety, rybičky sa nesnažili chytiť a veľmi prosíme, ani si ich odniesť domov. Voda tiež nie je pitná a neslúži ani na umývanie rúk alebo iných končatín. Zároveň oceníme, ak do fontány nebudete pridávať žiadne ďalšie rybičky, žiaľ, v minulosti nám takto mnohí neželaní darcovia spôsobili problémy, ktoré skončili pre časť populácie nezvratne. Ďakujeme, že si túto krásu uchováme pre naše oči ako príjemnú a výnimočnú súčasť nemocnice,“ dokončila Lenka Záteková.

VIDEO z vypúšťania si môžete pozrieť TU


Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica zmodernizovala oddelenie ortopédie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť