Streda 24. 04. 2024 10:11:10 | Meniny má Juraj

Záchranári zvierat hľadajú nový domov pre ježkov

Počas zimy prichýlili niekoľko zranených zvierat a teraz je čas pustiť ich späť do prírody. Pre ježkov hľadajú domov so špeciálnymi podmienkami. FOTO: Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá

D U|1. apríl 2022|16:49:48

„Priatelia, toto sú ježkovia, ktorí u nás z rôznych dôvodov museli prežiť zimné obdobie. Keďže čas pokročil a všade okrem Zázrivej je už leto, chceme aspoň zopár z nich ponúknuť na vypustenie. Máme však podmienku, aby biotop na vypustenie bol k ním maximálne priateľský. To znamená, že ideálne sú staré a zanedbané záhrady, s množstvom úkrytov, kde sa konáre a lístie nikdy nespaľujú. Môžu tam byť rôzne kôlne, alebo staré šopy. Nemala by byť v blízkosti frekventovaná cesta a tiež nie kosačkoví fanatici. Tiež by bolo fajn, keby v záhrade nekraľoval nejaký hysterický havino. Ježkovia sú vo veľkostiach S, M, L a XL,“ píšu na Facebooku záchranári zo Záchrannej stanice zranených živočíchov v Zázrivej.

Ak máte záujem, prihláste sa. Ponúkanú lokalitu si záchranári dopredu osobne prezrú a posúdia jej vhodnosť.

Záchranná stanica v Zázrivej zachraňuje zranené a choré zvieratá, a tiež opustené mláďatá. Zaoberajú sa ich liečením, rehabilitáciou a prípravou na vypúšťanie do prírody. V prevádzke je od roku 2001 a doteraz zachránili stovky zvierat. Najčastejšie ich pomoc potrebovali orol skalný, myšiak lesný a sokol myšiar. Vrátiť do prírody sa im podarí približne polovicu z prijatých zvierat.


Súvisiaci článok
Dajte pod kríky misky s vodou, ježkovia sa už prebúdzajú
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť