Streda 01. 05. 2024 07:20:42

Dajte pod kríky misky s vodou, ježkovia sa už prebúdzajú

V týchto dňoch sa prebúdzajú ježkovia. Žiaľ, záchranári zvierat už evidujú viacero ježkov na hranici života a smrti. Pomôcť im viete aj vy, a je to veľmi jednoduché. FOTO: Facebook / Záchrana zranených zvierat

D U|24. marec 2022|08:38:10

Na väčšine územia je sucho a prebúdzajúcim sa zvieratám chýba voda. Nechajte misky s čistou vodou pod kríčkami, ocenia to nielen prebudení ježkovia, ale aj vtáky.

„Pokiaľ ježka stretnete podvečer, alebo v noci a rieši si svoje ježkovské veci, nepotrebuje pomoc. Stačí nechať pod kríčkami misku s vodou a prípadne mačacie granulky, alebo kapsičky, pretože po hibernácii sú smädní a hladní. Voda je ale skutočne základ, v žiadnom prípade nie mlieko, zabili by ste ho,“ píšu na sociálnej sieti záchranári zo Záchrany zranených zvierat.

Ježkovia sú nočné živočíchy a cez deň sa po voľných plochách bežne nepohybujú. „Ak ale nájdete ježka cez deň, spiaceho na tráve, alebo sa motajúceho, má problém. Potrebuje pomoc,“ dodávajú záchranári zvierat.

V takom prípade volajte číslo 112 a pýtajte si kontakt na štátnu ochranu prírody, ZELENÚ LINKU 0800 144 440, alebo sa poraďte v záchrannej stanici v Zázrivej 0903 504 470.


Súvisiaci článok
Naliehavá prosba záchranárov zvierat: Neberte z prírody mláďatá poľných zajacov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť