Štvrtok 25. 04. 2024 22:37:55 | Meniny má Marek

4 jazerá a vodné nádrže v žilinskom kraji, ktoré stoja za návštevu

Počasie sa zo dňa na deň otepľuje, preto nie je na mieste, aby ste tieto pekné dni strávili doma. Vybrať sa môžete ku jazerám alebo vodným nádržiam, ktoré sa nachádzajú v žilinskom kraji. Tieto 4 sú zaručene najkrajšie. FOTO: Instagram / petergross. Šútovské jazero.

Michal Filek|28. marec 2022|16:36:22

Šútovské jazero

Krásny výlet môžete zažiť aj vtedy, keď sa vyberiete pozrieť Šútovské jazero. Jazero vzniklo z pôvodného kameňolomu, ktorý bol zatopený a nachádzal sa v časti Kraľovany - Rieka. Čo láka všetkých ľudí, aby sa sem prišli pozrieť? Je to hlavne tyrkysová voda jazera a pokoj, ktorý môžete na tomto mieste cítiť. V okolí sa nachádzajú bufety a rýchle občerstvenia, preto si môžete urobiť celodenný výlet. Ak sa budete na jazere nudiť, môžete sa prejsť k Šútovskému vodopádu.

Vrbické pleso Zdroj  instagram.comsipos.martin  _.jpg FOTO: Instagram / sipos.martin. Vrbické pleso.

Vrbické pleso

Vrbické pleso je najväčšie ľadovcové pleso, ktoré sa nachádza v Nízkych Tatrách v závere Demänovskej doliny. Nie je len najväčšie, no taktiež už dlhé roky patrí medzi národné prírodne pamiatky so stupňom ochrany 5. Cesta k nemu je veľmi jednoduchá a nenáročná. Z parkoviska na konci Demänovskej doliny sa vyberte po žltej značke približne 200 metrov. Počas cesty uvidíte množstvo lavičiek a oddychových zón, preto na výlet môžete zobrať aj s malé deti.

Liptovská Mara Zdroj  instagram.comdisk_nbk  _ (002).jpg FOTO: Instagram / disk_nbk. Liptovská Mara.

Liptovská Mara

Známa Liptovská Mara sa radí medzi najväčšie vodné nádrže na Slovensku. Nachádza sa medzi Ružomberkom a Liptovským Mikulášom a je súčasťou systému priehrad Vážskej kaskády. Skvelou informáciou je to, že ponúka množstvo aktivít, ktoré sa pri nej dajú vykonávať. Člnkovanie, vyhliadkové plavby alebo aj jazdy na vodných skútroch. Kúpanie sa odporúča hlavne v oblasti Sielnickej zátoky, pretože je tam okolie upravené. Liptovská Mara je vychýrená aj pre rybolov, no dávajte si pozor, niektoré oblasti patria do chráneného územia.

Oravská priehrada Zdroj  instagram.comoravska_priehrada   _ (002).jpg FOTO: Instagram / Oravska priehrada.

Oravská priehrada

Hovorí sa, že rieka Orava je jednou z najčistejších riek na Slovensku. Priehrada bola vybudovaná práve na tejto rieke, ktorá vzniká sútokom dvoch zdrojníc Bielej a Čiernej Oravy. Rovnako ako aj na Liptovskej Mare, aj tu si môžete vybrať rovno z niekoľkých športov: vodné bicyklovanie, lyžovanie, potápanie, člnkovanie, jachting alebo windsurfing. Keď sa oteplí ešte viac, môžete využiť aj spánok na čerstvom vzduchu, ktorý ponúka autokemping Stará hora alebo Slanická osada.


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Tri dominanty Terchovej (FOTO+VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť