Sobota 20. 04. 2024 10:11:54 | Meniny má Marcel

Ukrajinka Viktória: Hlavne, aby bol mier, viac ľuďom nič netreba (VIDEO)

Ukrajinka Viky prišla spolu so svojimi dvomi deťmi do Žiliny začiatkom marca 2022 z ukrajinského mesta Rivne. Jej manžel zostal pomáhať ukrajinskej armáde. Viktória, ako sama tvrdí, nechce sedieť doma, chce aspoň nejakou časťou prispieť k pomoci ostatným Ukrajincom tak, ako to robia slovenskí dobrovoľníci. Viky máte možnosť stretnúť v žilinskom obchode Dovrecúčka, kde pomáha v potravinovej banke utekajúcim z Ukrajiny. Foto a video: Juliana Krčulová

Juliana Krčulová|25. marec 2022|10:15:54

„Volám sa Viktória, prišla som z Ukrajiny, z mesta Rivne, západná Ukrajina. V Ukrajine som žila s manželom a dvoma deťmi. S deťmi som prišla sem a manžel zostal na Ukrajine,“ začala náš rozhovor Ukrajinka Viktória, ktorá musela opustiť rodnú krajinu pred vojnou.

DSC_0007.jpg

Viktóriina dobrá kamarátka jej ponúkla prácu v Žiline. „Moja dobrá kamarátka mi ponúkla prácu byť nápomocnou Ukrajincom, pretože ja som nemohla len tak zostať doma. Vzhľadom na situáciu na Ukrajine, som chcela byť užitočnou pre svoj národ. Pripravujem balíčky s potravinami pre rodiny, v prvom rade hygienické potreby, pre deti sladkosti, kancelárske potreby,“ upresnila pre redakciu SP 21 Viktória z Ukrajiny.

DSC_0001.jpg

O tom, ako spolu s deťmi prešli poľskú hranicu Ustyluh, ako čakali na ďalšiu dopravu takmer dvanásť hodín, kým sa dostali do ďalšieho mesta Krakivec na Ukrajine, nám Viky povedala v našom rozhovore.

DSC_0010.jpg

Za preklad nášho rozhovoru s Viky do slovenčiny ďakujeme Iryne Rybovich!


Súvisiaci článok
Dobrovoľník Patrik: Keď som po prvý raz dorazil na hranice, rozplakal som sa ako malý chlapec (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť