Pondelok 28. 10. 2024 19:26:12 | Meniny má Dobromila

Zachráňme Rally Radosti: Vaša podpora je nevyhnutná pre ďalšie fungovanie

Rok bez veľkého podujatia = rok bez sponzorov a príspevkov. Rally Radosti sa ocitla v situácii, kedy je odkázaná na pomoc druhých. Finančne vyčerpala svoje zdroje na prestavbu detského rehabilitačného centra v Banskej Bystrici, preto prosí o príspevky na pokrytie nájmu skladových priestorov, aby mohla ďalej fungovať a sústrediť sa na prípravu Rally Radosti 2025.

Juliana Krčulová|28. október 2024|14:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Rally Radosti

Súvisiaci článok
Kolóna športových áut Rally Radosti vyzbierala pre detských pacientov 50 000 eur
Čítajte viac >

Rally Radosti vyzýva na pomoc: Podporte nás, aby sme mohli pokračovať

Obľúbenú charitatívnu jazdu Rally Radosti, ktorá má každoročne zastávku aj v Žiline, nie je nutné fanúšikom motoršportu bližšie predstavovať. Kolóna približne 50 športových a superšportových vozidiel sa zastaví v mestách ako napríklad Bratislava, Košice, Poprad, Žilina, Martin, Nitra alebo Banská Bystrica, s jasným cieľom pomôcť.

Na minuloročných charitatívnych podujatiach sa podarilo vyzbierať sumu 51 175,38 eura, ktorá poputovala do detskej nemocnice v Banskej Bystrici, konkrétne pacientom odkázaným na rehabilitačnú pomoc. Vyzbierané financie boli podľa slov predsedu občianskeho združenia Rally Radosti, Petra Jakaboviča, použité na rekonštrukciu a vybudovanie rehabilitačného priestoru, ktorý však doposiaľ ešte nie je hotový. Aj z toho dôvodu sa organizátori tento rok nepustili do príprav Rally Radosti 2024.

„Dlžíme to totiž všetkým z vás, ktorí ste prispeli v uplynulom ročníku. Kým centrum neodovzdáme, kolóna radosti jednoducho musí počkať. Mrzí nás to, pretože za uplynulých 5 rokov ste mohli vidieť tie najlepšie superšporty na námestiach a aj vďaka vám sa podarilo vyzbierať a odovzdať viac ako 200-tisíc eur do detských nemocníc. Verte, že to nebolo ľahké rozhodnutie a to, že tento rok neprídeme rozdávať úsmevy, bolí aj nás. Nedokážeme sa však roztrhnúť a nechceme ani poľaviť v kvalite, na ktorú ste už za ostatné roky zvyknutí,“ priblížili organizátori obľúbenej charitatívnej jazdy na sociálnej sieti.

Finančné prostriedky na nájom a prípravu podujatia

Do prestavby detského rehabilitačného centra v Banskej Bystrici investovali doposiaľ rekordnú sumu, ktorú prisľúbili konkretizovať už čoskoro, akonáhle sa centrum nemocnici odovzdá. „Tam sme - na rovinu - finančne vykrvácali, ale výsledok bude stáť za to. Aj za cenu, že by sme skončili na kolenách. Aby Rally Radosti, resp. občianske združenie mohlo fungovať, potrebuje “drobné” financie v tomto nečase. Ide predovšetkým o pokrytie nájmu skladových priestorov, kde máme odložené množstvo vecí, ktoré na fungovanie veľkej Rally Radosti potrebujeme. A to nás stojí v reči čísel 350 eur mesačne. Preklenúť potrebujeme zopár mesiacov, kým začneme pracovať na Rally Radosti 2025 a opäť pristanú na účte sponzorské príspevky,“ uviedli zástupcovia občianskeho združenia Rally Radosti.

Ak môžete prispieť, pomôžete tak občianskemu združeniu preklenúť tieto náročné mesiace, aby mohli začať organizovať Rally Radosti 2025, ktorého sa každý fanúšik motoršportu už rozhodne nevie dočkať.

IBAN účtu občianskeho združenia Rally Radosti:

  • SK49 0900 0000 0051 5518 8960

Súvisiaci článok
Žilinské námestie sa po roku opäť zaplnilo kolónou športových áut Rally Radosti (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť