Pondelok 28. 10. 2024 20:48:19 | Meniny má Dobromila

Súdy sa ocitli v nepríjemnej situácii. Anonym zalarmoval policajtov nahlásením bomby, podozrivého vypátrali

Pracovníci na súdoch v Trenčianskom a Žilinskom kraji zažili vo štvrtok 24. októbra pomerne rušné ráno. Ich bežný pracovný deň sa nezačal nástupom do kancelárií, ale evakuáciou budov. Anonym telefonicky informoval tiesňovú linku 112 o tom, že v budovách sú bomby.

Michal Szentivanyi|25. október 2024|12:00:20

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Polícia odhalila odosielateľa výhražného emailu automobilke KIA
Čítajte viac >

O evakuácii objektov a pyrotechnických prehliadkach informoval starší referent špecialista z Oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Peter Ondák. „Vo štvrtok 24. októbra o 8:05 hodine prijala tiesňová linka 112 hovor, v ktorom volajúci uviedol, že by chcel nahlásiť bombu na súdoch v Žilinskom a Trenčianskom kraji," informoval Ondák s tým, že táto osoba vetu ešte trikrát zopakovala. Anonym následne hovor ukončil.

Screen Shot 10-25-24 at 11.43 AM.JPG Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Po prijatí oznámenia boli na uvedené miesta vyslané policajné zložky. Tie všetky objekty evakuovali a vykonali pyrotechnické prehliadky. Všetky dopadli s negatívnym výsledkom.

Podozrivého už majú v rukách

„Dôslednou operatívno-pátracou činnosťou príslušníkov okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline bol v súvislosti s oznamom na osobnej slobode obmedzený 43-ročný muž. Ten policajtom vydal mobilné telefóny, ktoré sú predmetom znaleckého skúmania," prezradil v tlačovej správe Ondák.

KRAJSKÝ SÚD.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

V prípade dokázania viny mužovi hrozí trest odňatia slobody od 2 až do 8 rokov. „Upozorňujeme, že v takýchto prípadoch polícia vynakladá maximum úsilia, aby sa zistila totožnosť anonymného páchateľa a ten mohol niesť za svoje výhražné konanie trestno-právnu zodpovednosť," pripomenula polícia. Tá teraz na prípade intenzívne pracuje a bližšie informácie poskytne hneď, keď to procesná situácia dovolí.


Súvisiaci článok
Konflikt na Kysuciach. Dobrovoľníci sa dožadujú priechodu ku komunitnej záhrade, mesto ponúklo kompromis
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť