Utorok 22. 10. 2024 13:29:50 | Meniny má Sergej

V Žilinskom kraji opäť ocenia aktívne občianstvo a ľudskosť. Návrhmi môžete prispieť aj vy

Rada mládeže Žilinského kraja ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do nedele 10. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť.

TASR|22. október 2024|11:07:29

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/RMŽK - Rada mládeže Žilinského kraja

Súvisiaci článok
Chrabrosť, úcta a statočnosť v ťažkých časoch. Aj také bolo oceňovanie osobností mesta Žilina
Čítajte viac >

Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala riaditeľka kancelárie projektového riadenia Rady mládeže Žilinského kraja Darina Čierniková. „Cieľom ocenenia je zviditeľnenie hodnoty aktívneho občianstva, ľudského prístupu a hodnotných príkladov záujmu o skvalitnenie života v miestnej komunite," poznamenala Čierniková.

Ceny udelia v kategóriách Top mládežník zo školského prostredia, Top mládežník z mimoškolského prostredia, Top pracovník s mládežou, Top občan, Top projekt a Top čin ľudskosti. „Návrhy môže predložiť právnická osoba - obec, mimovládna organizácia alebo jej lokálna zložka, škola a podobne. Predkladateľom môže byť aj neformálna skupina fyzických osôb, pričom nomináciu podávajú minimálne piati členovia neformálnej skupiny. Každý navrhovateľ môže zaslať jednu nomináciu v každej kategórii," upozornila Čierniková.

462951890_582626477428439_4456720996279302260_n.jpg Zdroj: Facebook/RMŽK - Rada mládeže Žilinského kraja

Nominácie môžu navrhovatelia podať do nedele 10. novembra prostredníctvom formulára. „K nominácii treba poslať na e-mailovú adresu rmzk@rmzk.sk štyri fotografie nominovanej osoby (organizácie) a do predmetu správy uviesť 'ocenenie 2024'. Ideálne by to mali byť fotografie, ktoré priamo súvisia a dopĺňajú nomináciu a jedna z nich by mala byť aktuálna portrétna fotografia. Z doručených návrhov odborná komisia vyberie na ocenenie tých, ktorí spĺňajú štatút oceňovania a tiež určí jedno hlavné ocenenie v každej kategórii," dodala Čierniková.

Udelenie ocenení je plánované na piatok 29. novembra v Martine pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej.


Súvisiaci článok
Trápenie majiteľov zámku Kunerad. Nedostatok financií ich poriadne žmýka, pôvodnú podobu diela už nedosiahnu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť