Streda 23. 10. 2024 12:20:36 | Meniny má Alojzia

Synagóga Bytča sa mení na multifunkčný priestor: Rekonštrukcia prinesie hodnotu komunite aj širšiemu okoliu

Rekonštrukcia Synagógy Bytča je dôležitým krokom k zachovaniu kultúrneho dedičstva a oživeniu významnej historickej stavby. Tento projekt, ktorý zahŕňa modernizáciu interiéru a pridanie nových zariadení, premení synagógu na multifunkčný priestor pre rôzne kultúrne podujatia. Ekonomická skupina Teraz, a.s. zafinancovala komplexnú projektovú prípravu a inžinierske činnosti súvisiace so stavebným povolením. Obnova synagógy prinesie hodnotu miestnej komunite aj širšiemu okoliu.

Inzercia |19. október 2024|08:00:10

Zdroj: synagogabytca.sk

Súvisiaci článok
Plánujete novú kuchyňu? Tieto tipy sa vám budú hodiť
Čítajte viac >

Obnova Synagógy Bytča: Dôležitý krok k zachovaniu kultúrneho dedičstva

Rekonštrukcia Synagógy Bytča je zásadným krokom k zachovaniu kultúrneho dedičstva a oživeniu jednej z najvýznamnejších historických stavieb mesta. Synagóga, symbol židovskej kultúry a histórie regiónu, prešla mnohými zmenami, no stále si zachováva autentické architektonické prvky a pôsobivú atmosféru. Tento projekt, ktorý už získal stavebné povolenie, zahŕňa modernizáciu interiéru, pridanie vykurovania a sociálnych zariadení, čo umožní viacúčelové využitie synagógy.

IMG_8246.jpg Zdroj: synagogabytca.sk

Ekonomická skupina Teraz, a.s. sa zapojila do obnovy financovaním komplexnej projektovej prípravy a inžinierskych činností, súvisiacich so stavebným povolením. Táto spolupráca zvyšuje šance na úspešné financovanie, ktoré umožní dokončiť všetky potrebné reštaurátorské práce. Synagóga sa po rekonštrukcii stane multifunkčným priestorom pre koncerty, výstavy, prednášky a komunitné podujatia. Zachované umelecké detaily a moderné úpravy zároveň poskytnú autentickú atmosféru s flexibilitou využitia.

DJI_0146.jpg Zdroj: synagogabytca.sk

Projekt rekonštrukcie Synagógy Bytča

Prízemie bude slúžiť ako hlavný výstavný priestor, ženské empory sa premenia na VIP zóny a pôvodná čitáreň bude upravená na kaviareň, čím sa vytvorí miesto pre kultúrne aktivity so zachovaním historického charakteru stavby.

Na podporu projektu bude tiež prebiehať súkromná akcia, kde sa vybraní hostia oboznámia s doterajším pokrokom a podporia ďalší rozvoj. Pre tých, ktorí by chceli prispieť, je zriadený transparentný účet, na ktorý je možné posielať príspevky na pokračovanie rekonštrukčných prác. Vaša podpora nám pomôže naplniť tento ambiciózny projekt a vrátiť synagóge jej pôvodný význam.

IMG_8104.jpg Zdroj: synagogabytca.sk

Synagóga v Bytči je skutočným pokladom, ktorý predstavuje dôležitý kus miestnej aj národnej histórie. Jej obnova znamená viac než len ochranu starej budovy – je to príležitosť oživiť miesto, ktoré prinesie hodnotu nielen miestnej komunite, ale aj širšiemu okoliu a návštevníkom.

Článok vznikol v spolupráci s OZ Na záchranu bytčianskej synagógy.


Súvisiaci článok
Halloween v OC Mirage Žilina: Príďte si užiť deň plný strašidelných aktivít!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť