Piatok 18. 10. 2024 06:58:57 | Meniny má Lukáš

Motoristi v Čadci čelia pokutám: Ministerstvo dopravy neplánuje odpustky

Minister Jozef Ráž pôvodne oznámil, že obchvat bude pre všetkých motoristov bezplatný, avšak v skutočnosti zostal spoplatnený. Vodiči, ktorí jazdili po obchvate Čadce bez diaľničnej známky, teraz musia platiť pokutu.

Juliana Krčulová|14. október 2024|15:00:10

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Mesto dokončuje rekonštrukciu mostov na Vlčincoch. Celková investícia predstavuje viac ako 830-tisíc eur
Čítajte viac >

O tomto probléme svedčí aj prípad Boženy Markovičovej, na ktorý upozornila televízia Markíza vo svojej reportáži.

Obchvat Čadce zostal spoplatnený, vodiči platia pokuty

Minister Jozef Ráž pôvodne oznámil, že obchvat bude pre všetkých motoristov bezplatný. Teraz však vodiči, ktorí jazdili po obchvate Čadce bez diaľničnej známky, musia platiť štátu.

Od prvého augusta motoristi neplatia za ďalších zhruba sto kilometrov diaľnic. Zámer ministra dopravy bol jasný – chce vyhnať autá z preplnených miest na obchvaty. Väčšinou sa jednalo o obchvaty krajských miest, medzi ktoré Jozef Ráž zahrnul aj Čadcu. Táto informácia sa objavila aj na webe ministerstva a bola prevzatá väčšinou médií.

Božena Markovičová, ktorá prechádzala obchvatom Čadce začiatkom septembra, si to všimla tiež. „V dobrej viere sme šli tým obchvatom a zhruba po mesiaci nám prišiel rozkaz, že máme zaplatiť pokutu 150 eur,“ uviedla pre televíziu Markíza.

V skutočnosti obchvat Čadce zostal spoplatnený. Podľa informácií televízie Markíza, ministerstvo dopravy celú situáciu objasnilo ešte v lete, keď dementovalo pôvodne nesprávnu informáciu. Je však pravdou, že informácie o bezplatnom obchvate stále zostávajú na viacerých weboch a dostupné je aj video ministra s neúplnými informáciami.

132092381_3314765625313439_3295736920653639544_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Ministerstvo dopravy dementuje informácie o bezplatnom obchvate Čadce

Dopravný konzultant Marián Ürge pre televíziu Markíza uviedol, že ak minister sľúbil motoristom bezplatný úsek, bolo by férové, aby ministerstvo dopravy odpustilo pokuty všetkým, ktorí ich dostali. Ministerstvo dopravy však trvá na tom, že nebude odpúšťať žiadne pokuty a vodiči by mali vždy sledovať aktuálne dopravné značenie.

Pani Markovičová, rovnako ako aj ostatní šoféri, nemá teda inú možnosť, než zaplatiť pokutu vo výške 150 eur. Ak to stihnú do dvoch týždňov, suma sa zníži o tretinu.


Súvisiaci článok
Na Kysuciach sa zrútil most. Obyvateľom hrozí, že v zime budú musieť chodiť cez rieku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť