Piatok 18. 10. 2024 07:36:06 | Meniny má Lukáš

Pre opravu mostného záveru budú pri Svrčinovci dopravné obmedzenia. Vodiči by sa mali vyzbrojiť trpezlivosťou

Motoristov na diaľničnej križovatke D3/11 pri Svrčinovci čakajú od začiatku budúceho týždňa dvojmesačné dopravné obmedzenia. Ako informovala Národná diaľničná spoločnosť, na moste nad železničnou traťou a Šľahorovým potokom budú vymieňať mostný záver.

TASR|13. október 2024|08:30:17

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Súvisiaci článok
Čiastočná uzávera pri Krásne nad Kysucou skomplikuje víkendovú dopravu
Čítajte viac >

Mostný objekt sa nachádza na výjazdovej a zjazdovej vetve diaľničnej križovatky. „V súčasnosti je pre bezpečnosť účastníkov cestnej premávky mostný záver prekrytý oceľovou platňou. Oprava mostného záveru následne na dlhé obdobie zaistí motoristom vyšší komfort pri jazde a napomôže znížiť hluk z dopravy," uviedla Národná diaľničná spoločnosť.

Dopravné obmedzenia začnú platiť od pondelka 14. októbra. „V prvej etape bude zriadené pracovisko v pruhu v smere na diaľnicu D3 do Poľska, pričom druhá strana bude prejazdná. Počas druhej etapy bude opravovaná časť v pruhu smerujúcom z diaľnice D3 na I/11, pričom opäť bude druhá strana prejazdná," upozornili diaľničiari.

Celkovo Národná diaľničná spoločnosť spravuje 874 mostov. Investície do opráv a údržby mostov predstavovali v roku 2023 celkovo 14 miliónov eur. Tento rok je vyčlenených takmer 22,5 milióna eur.


Súvisiaci článok
Prvá slovenská presypaná galéria na diaľnici je pri obci Ivachnová. Pozrite si pokrok stavby (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť