Piatok 18. 10. 2024 10:18:22 | Meniny má Lukáš

Kysucká nemocnica pokračuje v modernom kroku. Fotovoltaické panely ako vízia ušetrenia financií

Kysučania iste vedia, že nemocnica v Čadci len nedávno prešla zásadnou modernizáciou detského oddelenia a jednotky intenzívnej starostlivosti. Vedenie Kysuckej nemocnice s poliklinikou však nekončí len tam a má našliapnuté do ekologickej a modernej budúcnosti. Už na štvrtú strechu osadzujú fotovoltaické panely.

Michal Szentivanyi|12. október 2024|13:00:20

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Martin Šenfeld a Žilinský Samosprávny kraj

Súvisiaci článok
Žilinská župa bilancuje obdobie 2014 až 2020. Využili eurofondy za vyše 100 miliónov eur
Čítajte viac >

O ďalšom technologickom pokroku v centre čadčianskeho zdravotného strediska informoval riaditeľ nemocnica Martin Šenfeld na sociálnej sieti.

„V týchto dňoch dokončujeme montáž fotovoltaických panelov už na štvrtej streche - pribudne 88 panelov na výrobu elektrickej energie, ktoré by mali ročne vyrobiť približne 36 megawatthodín (ekvivalent 217 vysádzaných stromov, úspora emisií CO2 4,73 tony)," informoval Šenfeld.

Kysucká nemocnica sa tak môže pýšiť už 214 fotovoltaickými panelmi, ktoré majú namontované. To však nie je všetko, pretože je tu prítomných aj 48 kusov termických kolektorov na ohrev teplej úžitkovej vody. „Ušetrené finančné prostriedky budeme investovať do ďalšieho rozvoja nemocnice," sľubuje si od týchto výdobytkov riaditeľ Šenfeld.


Súvisiaci článok
Čarovná moc prírody v žilinskej nemocnici: Hospitalizované deti prišla navštíviť sokoliarka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť