Majitelia tatranských reštaurácií sformulovali 5 požiadaviek, z ktorých najdôležitejšia je, aby boli všetky reštaurácie od 18. decembra otvorené v režime OP (očkovaní, po prekonaní ochorenia Covid-19).
Na dnešnej tlačovej konferencii sa majitelia žilinských gastroprevádzok odvolávali na situáciu v období pandémie, ktorá im nedovoľuje plnohodnotne podnikať. Poprosili politikov, aby nezatvárali oči ani pred gastro sektorom.
„Aj my, majitelia prevádzok, chceme mať šťastné a veselé Vianoce s rodinou, s rodinnou pohodou a rozžiarenými očami našich detí. Áno, aj my sme iba ľudia,“ uviedol v prejave jeden z majiteľov žilinských reštaurácií.
Na znak nesúhlasu s aktuálnymi opatreniami voči reštauráciám sa majitelia žilinských prevádzok rozhodli zakopať symbol gastra, a to drevenú varechu.
„Kým nás vláda neodškodní a nepresvedčí o tom, že máme svoje povolanie naďalej vykonávať s nadšením a láskou, tento symbol nevykopeme,“ uzavreli tlačovú konferenciu majitelia zo Žiliny.
Pod výzvu sa podpísali zástupcovia Smrekovej koliby, Kantíny Poštová, Reštaurácie Kantína, Monte Pizzerie, River Restaurant, Maríny, Laurer a Hardy, majitelia Kazačku, Máju, Mama Mia, Mayrish, Sabotáž Pizzerie, Grande restaurant, Pork Belly, Manzo, Gastro Corb a Pellegrino Pizzeria.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť